News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Claudia Boghicevici: "Principiul pe care politicile sociale ale PNL  îl susține este cel al prevenției" Claudia Boghicevici: "Principiul pe care politicile sociale ale PNL  îl susține este cel al prevenției"
Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a participat la sfârșitul săptămânii trecute la Programul de excelență în Politică – Cursul de Politici Sociale și de Sănătate, organizat la Sibiu de Fundația Konrad Adenauer. În cadrul evenimentului au fost dezbătute problemele cu care se confruntă sistemul medical și statutul medicului în România și s-a încercat identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea sistemului medical și implicit a actului medical, precum și politicile sociale necesare pentru susținerea sistemului de sănătate. Pe durata cursului s-au mai discutat și aspecte legate de sănătate și dezvoltare economică, evaluarea tehnologiilor de sănătate și politica medicamentului în România, precum și despre oportunitățile de finanțare din fonduri europene în domeniul sănătății și social. În cadrul seminarului deputatul Claudia Boghicevici a prezentat și principalele direcții ale programului de guvernare PNL în domeniul sănătății, din perspectiva politicilor în domeniul social.

Politicile sociale și politicile în domeniul sănătății vor fi tot timpul corelate. O populație dependentă de asistență socială este și o populație care are mai mare nevoie de servicii medicale, cu o mai mare incidență a bolilor și reciproca. De aceea orice program de guvernare trebuie să abordeze cele două domenii în inter-relaționare unul cu celălalt și în dependență cu obiectivele economice. O populație sănătoasă este una mai puțin dependentă de servicii sociale, oamenii cu locuri de muncă au venituri mai bune, nu mai depind de prestații sociale și își permit servicii medicale mai bune.  Sunt relații de cauzalitate pe care PNL și le asumă prin programul de guvernare, prin obiectivele de a construi un sistem economic care generează locuri de muncă, de a crește alocările și eficiența utilizării acestora pentru sistemul medical și de a oferi asistență socială la standarde moderne”, a declarat Claudia Boghicevici.

Un principiu esențial pe care politicile sociale ale PNL  îl susține este cel al prevenției. Nu vrem ca acest domeniu să mai fie văzut doar ca unul care împarte ajutoare sociale și consumă resursele bugetare, ci ca unul care crează valoare adăugată, creștere economică. Crearea de locuri de muncă, creșterea ratei de ocupare, stimularea antreprenoriatului, acestea sunt măsurile sociale de prevenție pentru a reduce numărul persoanelor vulnerabile și pentru a crește nivelul de trai”, a conchis deputatul PNL.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *