News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Consiliul Local Civic (CLC) informează opinia publică din Arad despre faptul că nici o propunere adusă la proiectul de hotărâre privind aprobarea preţului local al energiei termice facturate populaţiei şi unele măsuri de protecţie socială în perioada sezonului rece, aflat zilele trecute în dezbatere publică, nu se regăseşte în proiectul care va fi supus, luni, votului în

Consiliul Local Municipal. „Aşa cum ne-au obişnuit, reprezentanţii adminstraţiei locale au demonstrat încă o dată că organizează dezbaterile publice numai pentru că aşa le cere legea. Nici de această dată nu au ţinut cont de propunerile pe care societatea civilă le-a făcut în favoarea populaţiei. Vom vedea ce măsuri vom adopta pe viitor, pentru că un asemenea comportament abuziv al administraţiei publice trebuie să înceteze”, a declarat Dan Artimon, vicepreşedintele Consiliului Local Civic.

Propunerile CLC, formulate prin intermediul Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative, au fost: retragerea treptată a subvenţiei, într-o perioadă de 2-3 ani, dublată de măsuri de retehnologizare a producţiei şi transportului energiei termice şi, mai important, trecerea la un alt sistem de producere a gigacaloriei, din energie regenerabilă, care să conducă la un preţ de 100 lei/gigacalorie. „Dacă autorităţile locale nu vor lua nici o măsură, o să demarăm o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la posibilitatea producerii gigacaloriei din energie regenerabilă. Primăria putea face acest lucru încă de acum 3-4 ani, dar a preferat – în pofida situaţiei de criză – să bage banii în alte proiecte, în detrimentul unui proiect care ar fi dus la creşterea calităţii vieţii”, a avertizat Dan Artimon.

De remarcat, că autorităţile nu au ţinut cont de propunerile CLC, sfidându-i practic pe toţi reprezentanţii acestuia prezenţi la dezbatere: ULAL Arad, Pro Urbe, Sindicatul Democratic Invăţământ Arad, Sindicatul Cadrelor Militare, AradID şi Academia de Advocacy. (comunicat)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.