News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele organizaţiei municipale PSD Arad, apreciază că demersurile PDL pentru comasarea alegerilor vizează o mare fraudă electorală. PDL a „uitat” de reducerea numărului de parlamentari, în schimb vrea să prelungească artificial mandatul administraţiei locale.
„Comasarea alegerilor nu este în interesul cetăţenilor. PDL merge pe mâna baronilor locali gen Falcă în tentativa de a păcăli încă o dată electoratul. Frauda pregătită de PDL are mai multe faţete. În primul rând, se doreşte crearea unei stări de confuzie, prin distribuirea a şase sau şapte buletine de vot în ziua alegerilor. Baronii locali ai PDL vor primi bani preferenţial de la Guvernul Boc, dar aceşti bani nu vor ajunge direct la cetăţeni, ci vor merge spre campania electorală a PDL, prin intermediul firmelor de partid. Amânarea alegerilor a fost decisă pentru a aduna cât mai mulţi bani”, apreciază Hălmăgean.
USL atrage atenţia arădenilor că ei sunt cei care suportă costul strategiei PDL. „Taxele şi impozitele locale mari, scumpirea căldurii, tăierile de salarii şi impozitarea pensiilor, introducerea coplăţii pentru serviciile medicale au ca scop salvarea puşculiţei de partid. Guvernanţii au refuzat propunerea USL de a reduce drastic cheltuielile cu achiziţii de bunuri şi servicii, tocmai pentru că aceşti bani vor fi folosiţie pentru fraudarea alegerilor. Noi credem că arădenii înţeleg că este foarte important să nu îşi vândă votul, pentru că tot ei sunt cei care suportă nota de plată”, apreciază Laurenţiu Hălmăgean.
Preşedintele organizaţiei municipale PSD sancţionează declaraţia ministrului Igaş, care a spus că la Arad nu s-a dat mită electorală. „La Arad PDL este campionul mitei electorale, care se oferă ca exemplu tuturor organizaţiilor PDL din ţară. Mita electorală a început încă din anul acesta, când s-au dat cadouri consistente de sărbători. Noi am atras atenţia asupra cadourilor pe care palamentarii PDL le-au dat inclusiv în şcoli. Ne aşteptăm ca proporţia acestor tentative de a cumpăra electoratul să crească. De aceea ministerul pe care îl conduce Igaş a propus reducerea pedepselor pentru frauda electorală. USL trebuie să susţină campanii civice de informare pentru a preveni frauda electorală” a încheiat Laurenţiu Hălmăgean.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *