News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

Deputatul Ciprian Luca solicită  Guvernului Ungureanu implicare în micșorarea prețului la carburanți și în spargerea lanțului de afaceri dezvoltate sub aripa ocrotitoare a președintelui Băsescu.

“Guvernul poate influența reducerea tarifelor întrucât jumătate din valoara prețului de la pompă e reprezentat de taxe și accize. Deci stă în puterea lor să scadă prețul. Ceea ce trebuie să facă doar, este să dorească acest lucru, pentru că pârghiile sunt la ei”, afirmă deputatul Luca.

Demnitarul arădean arată câteva variante prin care prețul  de livrare a comubustibililor către populație ar putea  fi redus. Acesta arată că societatea care deține conductele pe care se transportă combustibilul poate să scadă costul acestui serviciu. “Tarifele sunt mari nu atât pentru că exprimă valoarea reală a costurilor ci pentru că fiecare za din lanțul afacerii are de câștigat și nici unul dintre oamenii de afaceri favoriți ai Puterii, implicați, nu vrea să lase din preț. Spre exemplu, societatea care deține conductele de transport, SC Conpet se află sub influența familiei președintei Camerei Deputaților, Roberta Anastase. Și după cum se observă, doamna Anastase știe să calculeze doar în avantajul dumneaei; atât la voturile din plen cât,  iată, și la tarifele de transport a combustibililor. Și exemplele pot continua cu astfel de firme conduse din umbră de diverse personaje politice, agreate de Traian Băsescu, care câștigă sume fabuloase de pe spatele fiecăruia dintre noi”, afirmă Ciprian Luca.

Deputatul PSD apreciază că în plină criză economică, companiile petroliere ar trebui să arate puțină solidaritate față de cetățenii români și nu să alerge după profituri cât mai mari.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *