News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Compania de Transport Public Arad introduce în circulaţie zece autobuze noi

National 16 iunie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a participat în data de 16.06.2011, la procedura de introducere în circulaţie a zece autobuze nou-nouţe. Cele zece vor înlocui autobuzele depăşite, a căror vechime este cuprinsă între 19 şi 35 de ani. Administraţia a contractat o finanţare rambursabilă pentru achiziţia prin leasing a autobuzelor, de tip interurban, care au fost concesionate Companiei de Transport Public. „Atâta timp cât noi lucrăm cu Compania de Transport Public pentru curse din judeţ, ea nu va avea profit, pentru că nu este o companie privată care să poată să îşi aleagă traseele. Introducerea acestor autobuze noi este o acţiune socială, pentru ca zonele să nu fie izolate“, a subliniat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Noile autobuze vor circula pe traseele: Berechiu- Arad, Arăneag– Ineu, Bârzeşti- Ineu, Şiad- Ineu, Şimand- Arad, Peregu Mare- Arad, Gurahonţ-Sebiş, Gurba-Şicula –Ineu, Zărand-Arad şi Sebiş- Ineu. „Este o achiziţie importantă pentru locuitorii judeţului Arad. Sunt zone în care aceştia circulau cu autobuze depăşite ca vechime. Toate cele zece autobuze au costat 1.100.000 de euro, fără TVA, un efort financiar considerabil, dar care merită S-au făcut câteva calcule şi s-a convenit că, fără introducerea curselor pe mai multe trasee din judeţ, unii locuitori ar rămâne izolaţi. Administraţia a luat în calcul o reducere a cheltuielilor pe timp îndelungat, a subvenţiilor acordate către CTP şi un plus de confort pentru arădenii din judeţ”, a declarat preşedintele Nicolae Ioţcu. Fiecare dintre cele zece autobuze are o capacitate de transport de 47 de locuri. Autobuzele vor contribui la reducerea considerabilă a costurilor pentru carburanţi şi a celor pentru piesele de schimb.

„Este pentru prima dată după 1989 când la CTP ajung autobuze noi, de această dimensiune. Până acum la categoria aceasta tot ce am avut au fost autobuze primite sau cumpărate la mâna a doua”, a declarat Mariana Birău, directorul CTP Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *