News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Creştere cu peste 30% a numărului ucrainenilor care au intrat în ţară în ultimele 24 de ore Creştere cu peste 30% a numărului ucrainenilor care au intrat în ţară în ultimele 24 de ore
Please follow and like us:
Pin Share

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară a crescut, miercuri, cu 30% faţă de ziua precedentă, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, joi, AGERPRES.

„În data de 27.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.264 de persoane, dintre care 8.635 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 30% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.872 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 33%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.150 cetăţeni ucraineni (creştere cu 56%)”, precizează IGPF.

De la declanşarea crizei până miercuri, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 801.350 cetăţeni ucraineni.

Potrivit IGPF, măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

„Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Rugăm cetăţenii să se informeze doar din surse oficiale”, transmite Poliţia de Frontieră.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *