News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CRESTERE MAI MULT DECAT DUBLA A SALARIILOR LA BUGETARI FATA DE MEDIUL PRIVAT IN 2015 CRESTERE MAI MULT DECAT DUBLA A SALARIILOR LA BUGETARI FATA DE MEDIUL PRIVAT IN 2015
Please follow and like us:

Veniturile acestora au crescut cu 24,7% în decembrie 2015 față de decembrie 2014, față de 10,7% în sectorul privat.

Decizia guvernamentală de creștere a salariilor din sectorul public cu 10%, excepție făcând salariile din sectorul sănătății și educației ce au beneficiat anterior de creșteri salariale, au împins în decembrie majorările de salarii din sectorul public la 24,7% (față de decembrie 2014) în comparație cu o creștere cifrată la 15,4% pentru perioada noiembrie 2014-noiembrie 2015. Concluziile aparțin unui raport dat publicității luni de către ING Bank.

Analiștii băncii notează că majorările salariale nu sunt un semn bun pentru competitivitatea pe termen lung a țării noastre dacă acestea nu sunt acompaniate cu reforme structurale în arii relevante precum educația sau infrastructura ce ar putea impulsiona productivitatea. ”Capcana este aceea că actualul guvern tehnocrat ar putea fi interesat în astfel de reforme însă trebuie să balanseze și interesul politicienilor de a recurge la politici populiste înainte de alegerile din 2016”, spune ING Bank.

Analiștii se așteaptă ca tendințele de creștere a salariilor în sectorul public să se mențină în acest an, însă avertizează că decalajele dintre productivitate și salarii vor pune presiune pe inflație în sensul creșterii acesteia.

Sursa: digi24.ro

 

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.