News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sambata, 04.iunie, are loc a IV-a ediţie a Excursiei Transfrontaliere cu caiace şi canoe, pe Crişul Alb între Chişineu-Criş si Gyula (Ungaria), eveniment patronat de subprefectul judeţului Arad, Levente Horvath. Printre organizatori se numără Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret împreună cu Asociaţia Zerge din Ungaria, în colaborare cu Primăria Chişineu-Criş. Scopul acestei acţiuni de amploare este de a marca semnificaţia Zilei Mondiale a Mediului, dar şi mult dorita aderare la Zona Schengen, adica libera circulaţie a cetăţenilor pe apă şi pe sol.

La eveniment vor participa zeci de amatori de caiac canoe, sportivi de performanţă, foşti olimpici dar şi biciclişti care vor parcurge traseul Gyula–Chisineu-Criş, dus-întors pe malul stâng.

Vineri, în jurul orei 10, în apropierea podului de la Chişineu-Criş va fi lansat pe apă, în premieră pentru judeţul Arad, şi un caiac uriaş de tip dragon, având lungimea de 16 m, transportat cu un trailer special din Ungaria, având o capacitate de 20 de persoane. „Cu această ambarcaţiune vrem să marcăm şi sărbătoarea copiilor, care vor fi însoţiţi de către sportivi de elită pe un traseu în zona podului de la Chişineu-Cris”, a declarat subprefectul Levente Horvath.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *