News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CUM POATE FI PREVENIT CANCERUL: ANUNTUL DE ULTIMA ORA AL EXPERTILOR CUM POATE FI PREVENIT CANCERUL: ANUNTUL DE ULTIMA ORA AL EXPERTILOR
Please follow and like us:
Pin Share

Acesta este anunțul care poate revoluționa lumea medicală, dar și întreg mapamondul. Experții susțin că au găsit modul prin care cancerul poate fi prevenit. Un grup de experti independenti consultati de guvernul federal din SUA a recomandat administrarea de aspirina in doza scazuta pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral si de cancer colorectal. USPSTF recomanda ca persoanele intre 50 de ani si 69 de ani cu un risc crescut de boli cardiovasculare in urmatorii zece ani si care nu sunt predispuse la sangerari sa ia aspirina ca un mijloc de preventie primara impotriva acestor maladii. Recomandarile si analizele in favoarea unei asemenea recomandari sunt publicate in ultimul numar al revistei americane ‘Annals of Internal Medicine’.

Persoanele din aceasta grupa de varsta, fara risc crescut de sangerare, a caror speranta de viata este de cel putin zece ani si care sunt dispuse sa ia doze mici de aspirina in fiecare zi (intre 70 si 81 mg) sunt cele care pot beneficia cel mai probabil din aceasta preventie, au determinat expertii. Maladiile cardiovasculare si cancerul de colon sunt principalele cauze de deces in SUA. In 2011, mai mult de jumatate din totalul deceselor din aceasta tara au fost rezultatul unui atac de cord, accident vascular cerebral sau al cancerului. Cancerul colorectal se afla pe locul al treilea in ceea ce priveste tumorile cele mai frecvent diagnosticate la barbati si femei si pe primul loc intre cauzele mortalitatii de cancer.

In acelasi timp, USPSTF subliniaza riscul hemoragiilor grave ale stomacului, intestinelor si creierului pe care il reprezinta administrarea de aspirina la unele persoane. De asemenea, grupul de experti a estimat ca a fost nevoie de mai multe cercetari pentru a evalua beneficiile preventive ale aspirinei pentru persoanele de sub 50 ani si de peste 70 de ani. Dar modelul informatic pe care s-a bazat USPSTF in elaborarea acestor recomandari recente sugereaza ca aspirina imbunatateste, de asemenea, calitatea vietii sau reduce incidenta maladiilor la cele mai multe persoane care incep sa ia in mod regulat doze mici intre 40 de ani si 69 de ani.

Aspirina ar trebui sa creasca speranta de viata pentru cele mai multe persoane care incep sa ia acest medicament in fiecare zi intre 40 de ani si 59 de ani, iar persoanele cu un risc crescut de boli cardiovasculare trebuie sa ia aspirina intre 60 si 69 de ani, spun acesti experti. Pentru persoanele cu un risc redus al acestor boli, beneficiile aspirinei nu par sa depaseasca efectele adverse potentiale, mai sustin specialistii citati de ProTV

 

Sursa: stiripesurse.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *