News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum să amenajezi un spațiu potrivit pentru câine în curtea ta Cum să amenajezi un spațiu potrivit pentru câine în curtea ta
Please follow and like us:
Pin Share

Animalele de companie devin, de cum ajung într-o familie, cei mai îndrăgiți membri ai acesteia. Câinii, în special, nu au de oferit decât dragoste necondiționată și loialitate pentru stăpânii săi. De aceea, se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele. În această situație, noi avem datoria de a-i oferi acestuia grijă, atenție și un cămin iubitor. Cumpărarea sau adoptarea unui animal de companie trebuie realizată calculat pentru că această decizie implică o serie de responsabilități noi, dar și satisfacție pe măsură.

Iată cum să amenajezi o curte perfectă pentru cel mai bun prieten al familiei

Decizia de a crește numărul membrilor familiei prin cumpărarea sau adoptarea unui câine este una foarte înțeleaptă. Acesta a devenit, cu siguranță, cel mai bun prieten al vostru. Viața de zi cu zi a devenit mai diversificată și mai distractivă de când acesta este prezent în jurul casei. Totuși, trebuie să te asiguri că mediul înconjurător este unul care să fie și pe placul câinelui.

  • Delimitează un spațiu doar pentru el

Printre diferitele rase de câini există și unele care preferă să-și petreacă cât mai mult timp afară. Totuși, chiar dacă animalul familiei tale își petrece timpul în interiorul casei, acesta are nevoie și de un spațiu special amenajat pentru el în exterior. De exemplu, atunci când ai musafiri care se tem de câini s-ar putea ca un exemplar de dimensiuni mari să îi sperie sau să producă disconfort. Un spațiu doar pentru el poate fi o soluție potrivită pentru această situație.

De asemenea, s-ar putea ca prin curte să mai ai flori sau zone care ți-ai dori să rămână intacte. Atunci o zonă care să fie dedicată doar activităților împreună cu câinele este de ajutor. Pentru a amenaja un asemenea spațiu, plasa verde pentru gard de pe emenatwork.ro este alegerea perfectă pentru a delimita spațiul. O asemenea zonă separată în curte poate fi utilă și în procesul de dresare a câinelui. De exemplu, îl poți obișnui să aștepte culcat în anumite zone chiar dacă tu nu ești în apropiere. De asemenea, îl poți învăța cu un loc anume pentru mâncare și apă.

  • Fii generos cu jucăriile

Un mod important prin care îți poți arăta afecțiunea pentru câinele tău este prin plimbări și activități fizice. Acestea sunt esențiale pentru a-l menține atât sănătos, cât și fericit. Totuși, s-ar putea ca timpul să nu îți permită întotdeauna să îl scoți la plimbări lungi. În această situație jucăriile pot fi utile. Pe de-o parte, acestea îi vor oferi activitate pe parcursul unei zile chiar și atunci când tu sau alții membri ai familiei nu sunteți acasă. Pe de altă parte, poți folosi jucăriile pentru a-l ajuta să facă mișcare. De exemplu, aruncarea mingii pentru ca acesta să o aducă înapoi este un exercițiu bun, mai ales dacă spațiul îi permite să alerge.

Așadar, chiar dacă preferi să îți ții câinele înăuntru, trebuie să te asiguri că și curtea este amenajată corespunzător pentru acesta.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *