News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum se joacă nevoile județului Timiș la ruleta organizației PNL Cum se joacă nevoile județului Timiș la ruleta organizației PNL
Please follow and like us:
Pin Share

oate-s vechi și nouă toate. Oamenii se schimbă, nu și năravurile lor. La Timișoara, schimbarea puterii a venit cu lideri tineri, cu aspirații occidentale, cu idei liberale. Singurul defect: au aceleași metehne politicianiste, împământenite de 30 de ani. La PNL, noua gardă politică este formată din noi baroni locali, în plină ascensiune, care s-au cocoțat pe funcții publice și cu bani de la bugetul de stat.

Acum, de facto, județul Timiș este condus de președintele CJ, Alin Nica, deputatul  Cosmin Șandru și primarul de la Sânnicolaul Mare, Dănuț Grozea. Din spate, aceștia  sunt dirijați de Dinulescu, un prosper om de afaceri, îmbogățit din contracte cu statul. Dinulescu, bun prieten cu fostul primar,  Nicolae Robu, pe care l-a ejectat imediat,  când a găsit alte oportunități. Omul de afaceri investește mult în ginerele lui, deputatul Cosmin Șandru, care, sub pălăria socrului său, câștigă, pe bandă rulantă, contracte, cu încredințare directă, de la statul român.

Această triadă controlează județul Timiș, singurul obstacol  fiind primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Marea împărțeală a funcțiilor de conducere a PNL a ținut cont de un criteriu clar: apartanența și loialitatatea la partid, dar și gradul de rudenie față de liderii liberali.

Din punct de vedere politic, PNL nu este condus de președintele organizației, Alin Nica, ci  de primarul de la Sânnicolau, Dănuț Grozea, un edil cu multe mandate, dar fără prea multă carte. Surse politice locale susțin că Grozea ar fi avut mari ambiții în partid, dar nu prea l-au lăsat studiile. De aceea, el manevrează, din umbră, partidul. El este cel care a tras sforile pentru eliminarea din conducerea partidului a lui Nicolae Robu și promovarea  lui Alin Nica, ca lidero maximo în PNL.

Din punct de vedere administrativ, Alin Nica dirijează interesele de partid. Numirile în funcții publice se fac numai cu acordul lui Nica, ținând cond de loialitatea față de gașca din fruntea partidului. Banii care se împart în județ, la primării, prin Consiliul Județean,  ajung pe filiera Nica-Grozea-Dinulescu, ce vin ca o recompensă pentru sprijinul acordat pentru detronarea lui Nicolae Robu. Amintim de revolta primarilor PNL împotriva lui Robu, care l-au propulsat pe Nica în fruntea partidului și a Consiliului Județean.

Din punct de vedere financiar, PNL Timiș este controlat de Dumitru Dinulescu, patronul firmei Group DCM SRL și al SC Dinu Instal SRL.  Acesta a fost ani de zile  sponsorul lui Robu. Fostul primar, pe vremea când era șeful organizației PNL Timiș, l-a promovat pe Dinulescu în partid și l-a cooptat în Biroul Politic Județean. Cei doi au făcut împreună concedii de lux în Dubai, Ibiza sau Thailanda. Dar, la schimbarea vremurilor, oameni noi. Robu a devenit indezirabil și a fost scos din schemă.

Scopul lui Dinulescu nu a fost să iasă prea mult în față.  El vroia să facă bani, dar avea nevoie de cineva ” pe poziție”, care să-i susțină  businessurile. După ce l-a scos din joc pe Robu, cu ajutorul primarilor și al lui Nica, Dinulescu l-a promovat intens pe ginerele său,  Cosmin Șandru. Acesta este fiul lui Zaharia Șandru, lider PSD pe Caraș-Severin,  director al Direcției Silvice, bun prieten cu Dinulescu.

Contracte încheiate de Group DCM:  orașul Sânicolaul Mare – 18.771.063 lei + tva,   comuna Livezile – 4.559.791 lei +tva, comuna Satchinez – 3.625.232 lei +tva, comuna Cărpiniș – 3.046.127 lei + tva, orașul Jimbolia – 2.516.423 lei + tva, comuna Ezeriș – 2.190.571 lei +tva, comuna Pișchia – 1.341.988 lei +tva, municipiul Lugoj – 1.065.796 lei+ tva, comuna Topolovățu Mare – 982.763 lei +tva, comuna Comloșu Mare – 866.398 lei +tva, comuna Dudeștii Noi – 848.026 lei +tva

Compania Dinu Instal a bifat contracte grase cu: Municipiul Timișoara 3.763.220 lei, Comuna Ghilad 2.668.276 lei, Moșnița Nouă 1.649.175 lei, Dudeștii Noi 1.334.004 lei, Orașul Sânicolau Mare 602.680, Colterm SA – gaura neagră a municipalității timișorene – 526.913. ancheteonline.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *