News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CURTEA DE CONTURI ACUZA CA 10% DIN BUGETUL ROMANIEI SUNT CHELTUITI INEFICIENT CURTEA DE CONTURI ACUZA CA 10% DIN BUGETUL ROMANIEI SUNT CHELTUITI INEFICIENT
Please follow and like us:

Curtea de Conturi (CC) acuză că se continuă practica unui management ineficient și uneori incorect al fondurilor publice în cadrul administrației, dovedindu-se că deciziile cu privire la alocările de fonduri publice nu au la bază anumite priorități, informeazăzf.ro.

Abaterile financiar-contabile din 2014 au ajuns la 22,7 miliarde de lei, echivalentul a 10% din bugetul consolidat pe anul respectiv. În ciuda faptului că abaterile nu au generat neapărat pierderi la buget, conform CC, acestea au distorsionat și distorsionează realitatea, creând imagini false care duc la decizii eronate.

Ponderea cea mai mare în totalul valorii estimate a abaterilor financiar-contabile constatate de Curtea de Conturi o deține bugetul de stat, cu 42%. Au fost afectate și bugetele companiilor de stat de aceste rori, valoarea lor estimată reprezentând 31% din totalul valorilor abaterilor financiar-contabile.

Printre cauzele pentru care banii sunt cheltuiți cu încălcarea normelor se numără fundamentarea nerealistă sau insuficientă a proiectelor de buget ale unor ordonatori principali de credite, lipsa unui sistem bine definit de alocare a resurselor bugetare în funcție de rezultatele obținute, precum și lipsa unor instrumente eficiente pentru evaluarea performanței utilizării resurselor alocate.

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.