News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În vederea îmbunătăţirii serviciului de depunere a declaraţiilor fiscale şi pentru a preveni blocajele tehnice generate de fluxul de informaţii înregistrat în perioadele de vârf, s-a decis utilizarea platformei tehnice de gestionare a formularului 112 “Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” şi pentru celelalte declaraţii fiscale.

Pentru implementarea acestor modificări tehnice, este necesară utilizarea unui format unitar de prezentare a formularelor de declaraţii, respectiv formatul PDF, cu fişier XML ataşat.

De asemenea, s-a decis migrarea, pe platforma de gestionare a formularului 112, într-o primă fază, a formularelor 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, 300 “Decont de taxă pe valoarea adăugată” şi 710 “Declaraţie rectificativă”.

Ca urmare, depunerea formularelor 100, 300 şi 710, în format PDF, cu fişier XML ataşat, se va realiza începând cu obligaţiile aferente lunii noiembrie 2011, cu termen de depunere până la data de 27 decembrie a.c. Formularele se depun la organul fiscal competent, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat sau se transmit prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.

Formularele se vor completa utilizând noile versiuni ale programelor de asistenţă, care pot fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice – Descărcare formulare.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie 2011, formularele sus menţionate se depun la organul fiscal competent, numai pe suport hârtie, cu codificarea informaţiei prin cod de bare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *