News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În data de 28 mai, o delegație a Consiliului Județean Arad, condusă de vicepreședintele Cristian Drăgan, a participat la deschiderea anuală a Triplex Confinium-ului, locul unde frontierele română, maghiară și sârbă se unesc. Manifestările care au avut loc aici, au fost organizate sub egida Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT).

Consiliul Județean Arad este membru fondator la Cooperării Regionale DKMT, din anul 1997, împreună cu CJ Timiș și Caraș-Severin, Provincia Autonomă Voivodina (Sebia) și Adunările Generale ale Județelor Csongrad și Bacs-Kiskun (Ungaria).

De 14 ani, în fiecare sfârşit de mai, sărbătorim aici apropierea cetăţenilor din cele trei ţări şi colaborarea dintre autorităţile judeţene. Evenimentul nostru arată că dorinţele politice sunt identice cu ale societăţii civile, cu ale celor ce trăiesc în zonă şi vor să colaboreze, să se întâlnească şi să desfăşoare activităţi culturale sau economice”, a declarat Magyar Anna, preşedintele Adunării Generale Csongrád, cea care a deschis manifestările organizate sâmbătă la Triplex Confinium.

Delegația reunită s-a deplasat la Szeged, la sediul Consiliului Județului Csongrad, unde a avut loc Adunarea Generală a Cooperării Euroregionale DKMT, cât și Adunarea Generală a SUP DKMT, în cadrul cărora au fost prezentate proiectele derulate în cadrul și cu sprijinul DKMT, precum și proiectele care vor fi depuse în sesiunea următoare de apeluri de propuneri.

Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a prezentat detalii cu privire la parteneriatul dintre Consiliul Județean Arad și SUP DKMT, pentru scrierea și implementarea unui proiect care să aibă în vedere realizarea unui centru euroregional de pregătire integrat, modern, polivalent, eficient dotat și organizat pentru situații de urgență, care să asigure condiții optime procesului de pregătire a personalului DKMT și a altor categorii de profesioniști sau voluntari, aparținând entităților cu domenii de competență complementare în intervenția la dezastre. Propunerea de proiect a primit girul Adunării Generale. „În timp, Europa va deveni cu adevărat un singur stat şi mai multe popoare. Aici, la «întâlnirea» celor trei ţări e păcat să nu ne întâlnim şi noi, reprezentanţii administraţiilor, pentru proiecte comune, pentru o apropiere istorică”, a declarat, la rândul său, Cristian Drăgan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *