News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Doi bărbaţi depistaţi in timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera Doi bărbaţi depistaţi in timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera
Please follow and like us:

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Borş – I.T.P.F. Oradea au depistat doi bărbaţi, un cetăţean din R. Moldova şi un pakistanez, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 23.06.2016, în jurul orei 14.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, pe timpul executării unei misiuni specifice, au depistat, la aproximativ 100 metri de linia de frontieră, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, cu intenţia de a trece ilegal frontiera de stat spre Ungaria.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări, în urma cărora a rezultat că este cetăţeanul Ion C. în vârstă de 23 de ani, din R. Moldova, care intrase legal în România.
Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen pentru a-şi găsi un loc de muncă, dar ştia că are interdicţie impusă de Danemarca în anul 2015 şi nu ar fi putut ieşi legal din ţară printr-un punct de trecere a frontierei Ion C. a fost predat Serviciului pentru Imigrări Bihor.

Tot în data de 23.06.a.c., după aproximativ 5 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi Sector al Poliţiei de Frontieră, pe timpul executării unei acţiuni specifice la frontiera verde, au observat o altă persoană de sex masculin, care se deplasa mascat pe jos, spre frontiera cu Ungaria.
Bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări, unde s-a stabilit că este cetăţeanul pakistanez, Ali T. în vârstă de 32 de ani, care a declarat că intenţiona să ajungă în Budapesta, la nişte prieteni.
Persoana în cauză intrase legal în România, având asupra sa un document eliberat de I.G.I. România, cu care nu avea drept de circulaţie în alte state din Uniunea Europeană.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.