News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

poza comisie judecatorii

Ieri, cu prilejul şedinţei Comisiei Juridice, Disciplină şi Imunităţi a Camerei Deputaţilor, preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar a susţinut cauza instanţelor de judecată şi parchetelor din judeţul Arad, propuse spre a fi desfiinţate printr-un proiect legislativ de restructurare a activităţii judecătoreşti. Deputatul Dorel Căprar a reafirmat susţinerea pentru Judecătoriile Chişineu Criş şi Gurahonţ care NU trebuie restructurate. La dezbatere au participat parlamentari, prefecţi, preşedinţi de instanţe, preşedintele Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul Adrian Bordea şi secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Liviu Stancu.

Pe parcursul dezbaterii s-a discutat proiectul de lege privind restructurarea instanţelor de judecată de la 29 de judecătorii şi parchete, au fost prezentate argumente pro şi contra acestei măsuri. Deputatul Dorel Căprar a adus mai multe argumente pentru păstrarea celor două judecătorii. Constituţia României garantează accesul neîngrădit la justiţie, iar desfiinţarea acestor judecătorii, care presupune deplasarea oamenilor pe distanţe foarte mari, ar duce în limitarea acestui drept fundamental. Ritmul accelerat de dezvoltare al oraşului Chişineu Criş, care are nevoie de instanţă de judecată pentru a continua ritmul de dezvoltare economică şi instituţională.

În urma dialogului dintre deputaţii Dorel Căprar şi Flavius Măduţa cu autorităţile locale, primarii arondaţi acestor instanţe, care reprezintă peste 80.000 de cetăţeni, primarii au solicitat prin memorii păstrarea celor două judecătorii. În urma acestor demersuri şi a altor poziţii similare exprimate de mai mulţi parlamentari PSD, proiectul de lege care presupune desfiinţarea judecătoriilor a fost amânat.

„În acord cu majoritatea membrilor comisiei, mi-am reafirmat public intenţia de a vota ÎMPOTRIVA proiectului de lege privind desfiinţarea instanţelor de judecată şi pentru PĂSTRAREA judecătoriilor Chişineu Criş şi Gurahonţ, dacă acest proiect va fi supus votului. Arădenii trebuie să aibă acces neîngrădit la justiţie, cele două instanţe de judecată trebuie să rămână pe loc” a conchis deputatul Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *