News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

caprar_18.09.12

Guvernul Ponta a finalizat cu succes FMI. Bugetul pentru anul viitor permite o serie de măsuri care vin în sprijinul categoriilor defavorizate. „Respectăm angajamentele luate faţă de pensionari şi majorăm pensiile chiar peste rata inflaţiei, cu 3,75%. De asemenea, s-a decis majorarea salariului minim brut anul viitor în două etape, de la 800 lei, în prezent, la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei de la 1 iulie. Măsura vine după ce salariul minim a fost majorat şi anul acesta, de la 700 de lei la 800 de lei. Guvernul Ponta va majora şi salariile unor categorii de bugetari, în urma unei analize care va avea loc în perioada următoare. Printre categoriile de bugetari care vor beneficia de creşteri salariale se numără profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi”, a declarat deputatul PSD Dorel Căprar.

Bugetul pentru 2014 va cuprinde şi o serie de soluţii pentru investiţii. Astfel,  finanţarea investiţiilor realizate de autorităţile locale, prin programul Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), va creşte de la 376 milioane lei la 2 miliarde de lei.

Pentru crearea de noi locuri de muncă, Guvernul doreşte reducerea nivelului contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale din al doilea semestru al anului viitor, dacă vor fi identificate până la 1 iulie toate resursele care să permită compensarea integrală a efectelor acestei măsuri. „Este o măsură care vine în sprijinul agenţilor economici prin reducerea poverii fiscale şi favorizează crearea de noi locuri de muncă. Sper că măsura va fi aplicată anul viitor”, a spus Dorel Căprar. Bugetul pe anul viitor va fi construit pe un deficit de 2,2% din PIB şi o creştere economică de 2,2%.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *