News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

DOSAR PENAL PENTRU CEI CARE SI-AU ASFALTAT SINGURI DRUMUL DIN COMUNA DOSAR PENAL PENTRU CEI CARE SI-AU ASFALTAT SINGURI DRUMUL DIN COMUNA
Please follow and like us:
Pin Share

Pe principiul „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, şapte cetăţeni dintr-o comună ieşeană s-au ales cu dosar penal şi au fost trimişi în judecată pentru că au plombat drumul judeţean plin de gropi care trece prin localitatea lor. „Fapta” s-a petrecut în urmă cu 4 ani, fără să existe o autorizaţie pentru lucrări, iar Consiliul Judeţean Iaşi nu are nici acum bani să repare drumul legal.
Drumul judeţean 280 J are patru kilometri şi e singura legătură a comunei Butea cu oraşul Iaşi. Sătui să-şi strice maşinile, sătenii au pus acum 4 ani mâna pe lopeţi şi au reparat singuri o porţiune de un kilometru, fără avizul specialiştilor, potrivit Digi 24.

„Am făcut atunci o plângere și i-am rugat să sisteze. Era jumătatea verii și noi încă nu atribuisem contractul de plombe”, spune Daniel Minciună, șeful Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

Ideea plombării îi aparţine lui Costel Năstase, fost primar al localităţii, care a şi suportat costurile, 600 de lei. El le ceruse anterior, autorităţilor judeţene, timp de opt ani să asfalteze drumul. Alături de fostul primar sunt anchetați alţi 6 localnici. Sătenii trimiși în judecată zilele trecute riscă de la o amendă penală, până la șase luni de închisoare.

Un covor asfaltic ar costa 2 milioane de lei, bani pe care Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor nu îi are.

Sursa: stiripesurse.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *