News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Drumul ce leagă Bata de Bulci a fost modernizat Drumul ce leagă Bata de Bulci a fost modernizat
Please follow and like us:
Pin Share

În comuna Bata, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, s-a inaugurat drumul ce face legătura între centrul de comună şi localitatea Bulci, o investiţie necesară, care facilitează legătura între această localitate şi centrul de comună.

„Mă bucură întotdeauna astfel de investiţii, care fac mai accesibile legăturile între localităţile judeţului Arad. Cu atât mai mult, cu cât această investiţie a fost făcută aici, la Bata, pe Valea Mureşului, eu însumi fiind originar din această zonă. Din păcate, mă văd nevoit să o repet, din cauza deciziei Guvernului actual, care a luat Aradului 45 de milioane de lei, Consiliul Judeţean se află în imposibilitatea de a finanţa lucrări de modernizare pe drumurile comunale, tot «greul» căzând pe comunităţile locale, văduvite şi ele, în marea lor majoritate, de fonduri, tot prin această Lege a Bugetului”, a declarat Nicolae Ioţcu.

La rândul său, Ion Micurescu, primarul comunei Bata, a subliniat importanţa modernizării acestui drum. „Drumul inaugurat reprezintă singura legătură a comunei cu satul Bulci. De cealaltă parte este Mureşul, iar trecerea pe celălalt mal se poate face doar ocolind, pe podul de la Săvârşin. În plus, pe acest drum trece zilnic microbusul şcolar, pe aici trec Salvarea sau Pompierii atunci când sunt necesare intervenţii de acest gen. Sper ca satul Bucli să nu se mai confrunte cu inundaţii ca în ’70, ’75 sau  ’98, când această localitate a fost izolată de ape. Dar, în asemenea condiţii, de intemperii, drumul inaugurat astăzi înseamnă că satul Bulci nu va mai fi izolat, iar legătura cu centrul de comună nu va fi întreruptă”, a afirmat Ion Micurescu.

La inaugurare a participat şi Constantin Traian Igaş, senatorul zonei Valea Mureşului. Valoarea lucrării este de 2,9 milioane de lei, lucrările de modernizare fiind făcute pe o lungime de 3,6 kilometri.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *