News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ELEVII NU POT FI SANCTIONATI PERNTRU CA NU POARTA UNIFORMA ELEVII NU POT FI SANCTIONATI PERNTRU CA NU POARTA UNIFORMA
Please follow and like us:
Pin Share

Lipsa uniformei nu e un motiv pentru scăderea notei la purtare, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Reacţiea vine ca urmare a faptului că o şcoală din Capitală a fost amendată de CNCD pentru „discriminare indirectă”.

„Lipsa uniformei nu este un motiv de scădere a notei la purtare. Există o obligativitate ca fiecare unitate de învățământ să aibă o ținută adecvată, decentă, care poate fi o uniformă, un veston, un ecuson, dar, dacă cineva nu vine cu uniformă sau nu poartă uniformă, nu poate să fie amendat sau să i se scadă nota la purtare. Există o prevedere prin care unitățile de învățământ au obligația ca elevii să poarte elemente vestimentare care se aprobă la începutul anului școlar în Consiliul de Administrație și în care se cere și opinia părinților și a comunității locale. Noi putem să prevedem în regulamentul școlar că este obligatorie o ținută vestimentară sau elemente vestimentare, dar nu puteam sancționa elevii că vin fără uniformă, pentru că trebuie să avem în vedere cauzele pentru care elevul vine fără uniformă”, a explicat Banu.

O instituţie şcolară din Bucureşti a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că regulamentul şcolii permitea sancţionarea cu scăderea notei la purtare a elevilor care nu vin în uniformă la şcoală.

Potrivit CNCD, „regulamentul unei școli gimnaziale din București care prevede obligativitatea purtării uniformei școlare și sancționează nerespectarea acestei norme cu scăderea notei la purtare și cu trecerea absenței nemotivate pentru ziua respectivă reprezintă discriminare indirectă”.

Hotărârea CNCD poate fi atacată în instanță.

 

Sursa: evz.ro

 

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *