News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

EXAMENUL DE ADMITERE LA LICEU AR PUTEA FI REINTRODUS EXAMENUL DE ADMITERE LA LICEU AR PUTEA FI REINTRODUS
Please follow and like us:

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat marți că nu exclude să reintroducă proba examenului pentru admiterea în liceu. Acesta a afirmat însă că nu e sigur dacă va putea duce la final astfel de reforme în mandatul pe care îl mai are la minister.

Prezent marți la conferința „Învățământul profesional dual – drumul de la idei la practică”, ministrul a răspuns astfel unei întrebări despre admiterea în liceu: ” Aş vrea să cred că în viitorul apropiat vor apărea transformări majore în modul în care şcolile îşi vor alege copiii şi copiii vor avea înţelegerea asupra posibilităţilor lor de a alege. (…) Aş lua în calcul (varianta unui examen de admitere la intrarea în liceu – n.r. ), numai că nu ştiu dacă pot să duc un astfel de lucru la bun sfârşit în mandatul meu scurt şi prefer să spun că ar trebui, dar, din păcate, nu pot să am aceeaşi abordare cu cea pe care o am acum, pragmatică, referitor la învăţământul profesional dual”, potricit dcnews.ro.

„Am fost cu toţii nemulţumiţi şi suntem nemulţumiţi: la liceu se intră şi cu media 2, 3…. Nu se poate. Cred că nu am fost suficient de expliciţi. Tinerilor trebuie să li se acorde şanse mai multe şi oportunităţi mai multe. Consilierea profesională, din păcate, este departe de ce ar trebui să fie şi aici avem interesul şi determinarea să investim foarte mult în consiliere profesională, astfel încât tinerii noştri, la terminarea clasei a opta, să fie mai bine dirijaţi: pe o cale care ţine de liceu – care ne aşteptăm să se încheie cu Bacalaureatul şi vedem unde suntem – sau o cale care e legată de valorificarea potenţialului în zona profesională, punând accent pe faptul că mă pot mişca dintr-o parte în alta, astfel încât nu este blocat niciun tânăr în a-şi realiza întreg potenţialul, inclusiv de a ajunge profesor universitar, dacă la momentul zero a ales să meargă pe cale profesională, dar e puternic, determinat şi ştie ce vrea”, a mai subliniat Adrian Curaj în cadrul dezbaterilor de la conferință.

În acest moment, admiterea la liceu se face pe bază de repartizare computerizată în funcție de medie de admitere. Aceasta se calculează ca o medie ponderată între media generală la evaluarea națională și medie generală de absolvire a claselor de gimnaziu.

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.