News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

La data de 9 mai 2011, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a avut loc semnarea Contractului de Servicii cu asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei pentru „Asistenţa Tehnică pentru Managementu Proiectului” în cadrul finanţării obţinute de SC Compania de Apă Arad SA din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu(POS Mediu).

Contractul, semnat de către directorul general al SC Companiei de Apă Arad SA, Gheorghe Bănăţean şi reprezentantul asocierii de firme câştigătoare, SC Resourcing Environmental Consulting SRL, SC Ramboll Romania SRL, SC Compania de Consultanta si Asistenta Tehnica SRL, este unul din primele semnate aferent investiţiei „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Arad”, co-finanţat de Uniunea Europeană, prevăzut a se derula în perioada 2007-2013 şi care este destinat pentru a oferi suport în Managementul Proiectului. Asistenta tehnică va realiza in următoarele doua luni Proiectul Tehnic pentru „Reabilitare si extindere reţele de apă şi canalizare in Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş şi Lipova”, “Extindere retele de apa si canalizare in Nădlac” , „Extindere retele apa si canalizare Pecica” şi respectiv patru luni pentru” Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare Ineu, Pancota „ .

Contractul de Asistenţă Tehnică pentru Managementu Proiectului, în valoare de 14,9 mil.lei, este destinat, în principal, pentru a oferi servicii de consultanţă la implementarea fazei I (2007-2013) a programului de investiţii în judeţul Arad. Contractul, semnat la data de 9 mai 2011, este prevăzut a se derula pe o perioada de 30 de luni.

Reamintim că proiectul major de investiţii „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, co-finanţat de Uniunea Europeană, este în valoare totală de 139.592.104 euro, Compania de Apă Arad fiind Operator Regional şi Beneficiar în cadrul Proiectului. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 76,48% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României, 11,7%, a autorităţilor locale din aria proiectului, 1,8%, iar restul de 10,02% va fi obţinut de SC Compania de Apă Arad SA printr-un credit bancar.

Acest proiect va contribui la îmbunătăţirea serviciilor prestate de SC Compania de Apă Arad SA la extinderea ariei de acoperire, la modernizarea infrastructurii şi la îmbunătăţirea calităţii mediului prin conformarea la cerinţele stipulate de Directivele Europene în domeniu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *