News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în parteneriat cu Spitalul Judeţean Pándy Kálmán Békés, a organizat conferinţa inaugurală a proiectului „Vindecare fără graniţe în regiunea Criş – Mureş. Stabilirea fondului comun de vindecare în judeţele Arad şi Békés în domeniul sănătăţii” HURO /0802/021, proiect câştigat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene. La eveniment au participat Bogdan Totolici, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Nicolae Ioţcu, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Levente Bognar, viceprimarul municipiului Arad, reprezentanţi ai Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş,, Arad şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, împreună cu reprezentanţi ai spitalului din Bekes.

„Vindecare fără graniţe în regiunea Criş – Mureş” este un proiect derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în parteneriat cu Spitalul Judeţean Pándy Kálmán Békés, proiect care are ca scop îmbunătăţirea standardelor actului medical de urgenţă, prin crearea unei baze de date comune în asistenţă medicală din judeţele Arad şi Békés. Astfel, pentru asigurarea unei asistenţe medicale cu egalitate de şanse şi în condiţii de siguranţă maximă a pacienţilor aflaţi de-o parte şi de altă a frontierei, prin Fondul European de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene se va investi în dezvoltarea reţelei IT a celor două instituţii. Tot în cadrul acestui proiect se va avea în vedere realizarea unui registru de evidenţă a pacienţilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia şi securitatea datelor.

În urma implementării proiectului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Judeţean Pándy Kálmán Békés vor beneficia de un acces facil la fişele medicale ale pacienţilor, precum şi la informaţiile necesare în vederea unui consult medical/diagnosticare, şi/sau prescrierea unui tratament, în mod direct sau la distanţă. Valoarea proiectului este de 1.673.310 euro, judeţului Arad şi judeţului Bekes beneficiind fiecare de jumătate din această sumă. Contribuţia Consiliului Judeţean Arad a fost de 2% din suma de care beneficiază. „Apreciem în mod deosebit acest proiect transfrontalier, desfăşurat de cele două spitale. Ne bucurăm că s-au făcut eforturi pentru îmbunătăţirea bazei de date şi în cele din urmă asigurarea accesului mult mai rapid la diagnostic şi tratament”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad. ”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *