News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

FEDERATIILE SINDICALE DIN TRANSPORTURILE FEROVIARE ANUNTA DECLANSAREA CONFLICTULUI DE MUNCA FEDERATIILE SINDICALE DIN TRANSPORTURILE FEROVIARE ANUNTA DECLANSAREA CONFLICTULUI DE MUNCA
Please follow and like us:
Pin Share

Organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar au notificat joi, în mod oficial, conducerile celor trei unități feroviare despre existența premiselor declanșării conflictului de muncă, aceasta fiind prima etapă prevăzută de lege.

Conform unui comunicat remis vineri AGERPRES, în data de 30 septembrie 2015 și-au încetat valabilitatea acordurile colective înregistrate la cele trei unități de cale ferată — CNCF CFR SA, SNTFM CFR Marfă și și SNTFC CFR Călători — fără a se realiza consensul în ceea ce privește încheierea noilor contracte colective de muncă cu valabilitate de la 1 octombrie 2015.

‘Având în vedere faptul că reprezentanții administrațiilor feroviare angajați în procesul de negociere nu au asumat semnarea contractului colectiv de muncă cu soluționarea revendicărilor formulate de organizațiile noastre, reprezentanții sindicali nu au semnat contractul colectiv de muncă și nici vreun alt acord colectiv’, se menționează în comunicat.

În cursul ultimilor patru luni, organizațiile sindicale au inițiat demersuri însoțite de nenumărate adrese oficiale la factorii decizionali, participând la toate întâlnirile de analiză organizate la nivelul Ministerului Transporturilor, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii, Companiei Naționale de Căi Ferate, Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă și Societății Naționale Feroviare de Transport Feroviar de Călători.

‘Ministrul Transporturilor și-a arătat disponibilitatea de a găsi soluții la revendicările noastre, însă deocamdată nu pare să existe suficientă voință politică la nivelul Guvernului’, menționează reprezentanții sindicatelor.

Revendicările sindicatelor privesc semnarea contractului colectiv de muncă, creșterea salariilor cu cel puțin 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanță începând cu 1 ianuarie 2016 și o politică de personal care să asigure funcționarea în bune condiții a acestui domeniu. În plus, solicită promovarea și aprobarea în regim de urgență a proiectului de lege privind Statutul personalului feroviar.

Sursa: agerpres.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *