News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Pentru a cincea oară la rând, arădenii sunt chemaţi în jurul meselor de şah la turneul care a devenit o marcă înregistrată pentru oraşul nostru. În acest an, Arad Open are loc în perioada 27 iulie – 2 august şi, la fel ca în trecut, întrecerea e împărţită în Open-ul principal şi cel al copiilor.

 Competiţia rezervată copiilor se va desfăşura sub denumirea Galleria Open şi se adresează micilor şahişti care vor concura in două turnee, unul pentru copiii sub 8 ani iar celalalt pentru copiii sub 12 ani. Openul celor mici incepe pe data de 28 iulie şi se încheie pe 1 august si va avea loc la Galleria Arad.

 Programat între 27 iulie şi 2 august, turneul principal poartă titulatura Arad PAB Romania Open şi e găzduit de acelaşi spaţiu elegant al Palatului Cultural. Fondul de premiere este dublu faţă de ediţia din 2011 (peste 35.000 lei numai pentru openul principal), iar turneul se anunta inca de pe acum cel mai puternic turneu de sah al anului in Romania. Sunt aşteptaţi mulţi jucători cu titluri internaţionale, dar şi mulţi amatori, care vor lupta pentru premii destinate special lor, în funcţie de ratingul ELO, dar sunt si premii pentru cei fără rating internaţional.

 De mentionat ca turneul aradean a fost acceptat in acest an sa faca parte din circuitul Balkan Grand Prix, considerandu-se de catre Federatia europeana de sah ca indeplineste toate exigentele pentru gazduirea unei etape de Balkan Grand Prix.

 Festivalul de sah nu putea avea loc fara sprijinul principalilor parteneri ( alaturi de autoritatile locale – Primaria mun. Arad si Consiliul judetean) pe PAB Romania, Galleria Arad, Universitatea de Vest Vasile Goldis si Grup West

 Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul aradopen.com. Cei care doresc să participe sunt invitaţi să se înscrie din timp la [email protected].

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *