News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

La Macea a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de a treia ediţie a Festivalului Părădăicilor, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural şi Primăria Macea.

Festivalul a debutat sâmbătă când, între altele, a avut loc un simpozion pe tema „Ferma de subzistenţă”, la care au luat parte câteva zeci de persoane, alături de deputatul Iustin Cionca, consilierul judeţean Sorin Victor Roman, organizatori şi specialişti în agricultură.

Duminică, mii de persoane au luat cu asalt curtea Castelului de la Macea, unde producătorii de părădăici – dar nu numai – şi-au expus produsele.

Evenimentul s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea autorităţilor şi politicienilor. Astfel, la faţa locului au sosit europarlamentarul Iosif Matula şi şeful de cabinet al acestuia, Gheorghe Don, ministrul Administraţiei şi Internelor Constantin Traian Igaş, deputatul Iustin Cionca, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru, preşedintele CJA Nicolae Ioţcu, vicepreşedinţii Adrian Ţolea şi Cristian Drăgan, consilierul judeţean Sorin Victor Roman, liderii PSD Arad Dorel Căprar şi Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele PNL Arad Florin Galiş şi vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Ionel Ciupe, preşedintele PDL Arad Gheorghe Seculici etc.

După vizitarea standurilor, juriul a deliberat şi a stabilit câştigătorii. Şi, pentru că în afara celor clasaţi pe primele locuri toţi expozanţii au avut de câştigat, au primit, cu toţii, diplome de participare. După festivitatea de premiere a urmat un program artistic iar participanţii s-au ospătat cu gulaş, mici şi grătare, stropite cu bere din belşug.

„Dacă vorbim de Festivalul Părădăicilor, cred că e util să reamintim câteva aspecte din mulţimea de beneficii ale consumului de roşii, pentru sănătate: prevenirea bolilor cardiovasculare, reducerea nivelului colesterolului precum şi protejarea organismului împotriva radicalilor liberi. În plus, roşiile sunt bogate în vitamine: C, A, B3, B6, B9, K” – a declarat Sorin Victor Roman, cel de la care a pornit ideea organizării festivalului.

Festivalul Părădăicilor s-a sfârşit târziu, în noapte, cu un foc de artificii care a brăzdat, minute bune, cerul comunei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *