News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

La Macea va avea loc, în perioada 2-3 iulie, cea de a treia ediţie a Festivalului Părădăicilor, eveniment la care sunt aşteptaţi mii de oameni. Startul festivalului va fi dat în cursul zilei de sâmbătă, când între orele 7 şi 14 va avea loc un concurs de pescuit, după care organizatorii vor găti un gulaş de peşte cu mult… bulion! Ziua, dedicată pescuitului şi seminariilor pe teme agricole se va încheia la ora 21, cu un program artistic susţinut de formaţia „Fraţii Roşu” şi soliştii Dorel Banci, Victor Urucu şi Ariel Unc. Duminică, 3 iulie, manifestările încep la ora 9,30, cu participarea la Sfânta Liturghie de la Biserica Ortodoxă Macea, La ora 13 va avea loc vizitarea standurilor cu produse tradiţionale iar la ora 14,30, premierea celor mai buni producători.

De la ora 15, organizatorii propun un program artistic, cu Taraful de la Macea, formaţia Fraţii Roşu cu soliştii Dorel Banci, Victor Urucu şi Ariel Unc, Iulian de la Macea, formaţia Gabi Bârsăuan, formaţia Abrudan, formaţii de dans popular şi alţi interpreţi.

La fel ca în fiecare an, prezentator este actorul Zoltan Lovas. Responsabil cu momentele vesele este Radu Moş iar la capitolul distracţie trebuie organizatorii s-au mai pregătiti şi cu un uriaş tobogan gonflabil, picturi pe faţă şi focuri de artificii.

„Dorim să încurajăm producătorii locali pentru a crea o relaţie directă şi mai apropiată a consumatorilor cu producătorii din zonă, relaţie care poate să se menţina în timp, spre beneficiul ambilor parteneri. În momentul în care consumatorul se convinge de calitatea produsului respectiv, va continua să îl consume şi să ţină o legatură mai strânsă cu producătorul în spiritul unei relaţii de încredere reciprocă iar acesta la rândul lui este mult mai stimulat să continue producţia respectivă. Păstrând un circuit mai scurt de la producător la consumator, produsele sunt mai proaspete şi de multe ori mai sănătoase, datorită timpului scurt nefiind nevoie să se adauge diversi aditivi alimentari dintre care unii pot să fie şi foarte nocivi. Totodată, putem să aducem o valoare adăugată comunităţii în care trăim prin încurajarea acestui circuit local. Cumpărând de la producătorii noştri, le permitem să se dezvolte precum şi să contribuie ei, la rândul lor, la dezvoltarea propriei comunităţi. Promovarea produselor locale poate reprezenta un avantaj pentru economia rurală în ansamblul ei”, a declarat Sorin Victor Roman, consilier judeţean implicat în organizarea festivalului.

Organizatorii din acest an ai Festivalului Părădăicilor sunt Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural şi Primăria Macea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *