News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

pnr_11oct

Filiala din Arad a Patronatului Roman a participat, zilele acestea, alături de familia Regală, la Balti, în Republica Moldova, la un forum economic, organizat la Universitatea de stat, ,Alecu Russo”. Prima zi a fost marcata de prezenta la dezbateri a Altetei Sale Regale RADU DUDA, Principe de Romania, care a subliniat inca odata progresele facute de cele doua tari in domeniul educatiei, al dezvoltarii relatiilor diplomatice intre ele dar si tarile din zona tarilor baltice.

În a II-a zi, la discuţii s-au alăturat E.S. Mihai Baciu, consulul român la Bălţi, Valeriu Lazar vice-prim-ministrul Rep. Moldova si dna. Jevgenija Butnicka, Ministru Protectiei Mediului si Dezvoltarii Regionale a Letoniei, care au subliniat rolul important pe care il joaca Rep. Moldova in zona si oportunitatile majore de a investiti in aceasta tara si nu in ultimul rand suportul pe care il ofera pentru aderarea acesteia la U.E.

Vizitele facute la diversii actori economici din zona precum si lansarea ghidului investitional al Regiunii de Dezvoltare Nord si plasarea primei pietre de temelie la Parcul Industrial Edinet vor sta la baza unor relatii sociale si economice mai consolidate atat intre antreprenori din Romania si Rep. Moldova cat si cu cei din Lituania.

In ziua a III-a, delegatia a efectuat o vizita la Soroca un superb oras aflat pe malul Nistru  unde sa vizitat primaria, cetatea  si diversi  agenti economici.

Prezent la eveniment, Ciprian Demeter, preşedintele Patronatului Român, filiala Arad, a ţinut să sublinieze importanta acestui eveniment in primul rand pentru implicarea si sustinerea Casei Regale din Romania, cat si din perspectiva deschiderii de care au dat dovada partenerii moldoveni si letonieni in consolidarea relatiilor diplomatice si economice, in spatiul Europei Centrale si de Est.

In urma discutiilor avute s-a convenit impreuna cui dna. Jevgenija Butnicka, Ministru Protectiei Mediului si Dezvoltarii Regionale a Letoniei si  parteneri din Republica Moldova ca urmatorul forum  economic  trilateral sa aiba loc Riga.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *