News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

FIUL MILIARDARULUI DAN ADAMESCU A FOST PRINS LA LONDRA: ALEXANDER ADAMESCU ESTE ACUZAT CA AR FI MITUIT DOI JUDECATORI FIUL MILIARDARULUI DAN ADAMESCU A FOST PRINS LA LONDRA: ALEXANDER ADAMESCU ESTE ACUZAT CA AR FI MITUIT DOI JUDECATORI
Please follow and like us:
Pin Share

Fiul miliardarului Dan Adamescu a fost prins în Londra la o conferinţă internaţională despre abuzurile mandatelor internaţionale. La acel eveniment fiul omului de afaceri dan Adamescu participa în calitate de cetăţean german. Alexander Adamescu avea pe numele său un mandat de arestare în lipsă, informează B1 TV.

Potrivit unor surse judiciare, Alexander Adamescu a fost prins la o conferință despre abuzurile mandatelor de urmărire internațională. La acea conferință, Adamescu junior participa ca cetățean german.

Instanţa supremă a decis arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu. Acesta este acuzat că, împreună cu tatăl său, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de apărătorii lui Alexander Adamescu, decizia fiind defintivă.

Iniţial, procurorii DNA au cerut la Tribunalul Bucureşti emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu. După ce instanţa a admis cererea procurorilor, avocaţii lui Adamescu au atacat soluţia şi au susţinut că nu Tribunalul ar fi trebuit să judece solicitarea DNA, ci Curtea de Apel Bucureşti, având în vedere faptul că în dosar sunt cercetaţi mai mulţi notari şi judecători, lucru care ar fi atras competenţa Curţii de Apel.

”În cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan”, se specifică în ordonanţa procurorilor, potrivit Mediafax.

Aceştia au mai precizat că au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa acestuia în faţa organelor judiciare, dar „a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală”.

 

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *