News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Florin Galiș: ”ALDE Arad vine cu inițiative care să permită asociațiilor profesionale să înainteze propuneri legislative” Florin Galiș: ”ALDE Arad vine cu inițiative care să permită asociațiilor profesionale să înainteze propuneri legislative”
Please follow and like us:
Pin Share

Pe eșichierul politic românesc, ALDE rămâne singurul partid de dreapta realmente preocupat de antreprenori, de oamenii cu inițiativă, de investitorii care aduc plusvaloare societății în care trăiesc.

Și care, nu o dată, s-au văzut prinși în chingile unui sistem care în loc să îi ajute, le pune piedici la tot pasul, le este dușman în loc să le fie prieten.

Este exact ceea ce dorește să schimbe din temelii alianța liberalilor și conservatorilor. Să schimbe acest sistem tot mai anchilozat și ostil inițiativei private (a se vedea și impozitarea deloc favorabilă), dând șanse tinerilor să se afirme la ei acasă, ajutându-i pe cei care pornesc o mică afacere ori se descurcă pe cont propriu, ce-i drept cu eforturi considerabile, prin practicarea unei profesii liberale.

Tocmai pentru a susține segmentul profesiilor liberale, filiala ALDE Arad vine cu propuneri concrete și extrem de favorabile acestora. „Adesea s-a întâmplat ca parlamentarii să voteze legi prin care să influențeze în rău viața de zi cu zi a persoanelor ce obțin venituri din activități independente, respectiv practică profesii liberale. Chiar au existat cazuri în care votau în necunoștință de cauză! Pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, asemenea situații, intenția noastră este să permitem asociațiilor profesionale să conceapă și să înainteze Parlamentului inițiative legislative, inițiative care să impulsioneze activitatea unor categorii profesionale diverse, cum ar fi notari, avocați, arhitecți, medici, psihologi, traducători, farmaciști ș.a.m.d. Acest fapt ar presupune modificarea constituției, în speță a articolului 74 privind inițiativele legislative, însă în condițiile date, modificarea constituției ar fi mai mult decât justificată” – explică Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *