News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Florin Galiș: ”Anul 2017 este crucial pentru România” Florin Galiș: ”Anul 2017 este crucial pentru România”
Please follow and like us:
Pin Share

Pe bună dreptate se tot vorbește despre rata de absorbție a fondurilor europene de către România. Ne aflăm la jumătatea exercițiului financiar 2014-2020 iar aceasta este de zero la sută, lucru recunoscut de comisarul european Corina Crețu.

Conform datelor comunicate, situația este îngrijorătoare. România se găsește la o rată de absorbție de zero la sută a fondurilor europene, în ceea ce privește fondul de gestionare regională și fondul de coeziune. Au fost transmise toate documentațiile către Curtea de Audit pentru acreditarea instituțiilor de gestionare și control, fără de care instituțiile românești nu pot trimite facturi iar Comisia Europeană nu poate face plăți.

Președintele organizației municipale #ALDE Arad, Florin Galiș, subliniază că, în condițiile amintite, 2017 se anunță un an crucial pentru România: „Trebuie să ne mișcăm repede și bine. Din păcate, pentru perioada 2007-2013, România va rata fonduri europene de un miliard de euro numai în domeniul prioritar al transporturilor. S-a pierdut un an prețios din acest punct de vedere, din pricina guvernării tehnocrate. Precum în 2012, trebuie să recuperăm timpul irosit pe fondul incapacității unor miniștri de a atrage fonduri #UE, practic să reparăm ceea ce au greșit alții. Țara noastră are o șansă importantă de a-și dezvolta infrastructura cu ajutorul acestor fonduri. Este important ca banii respectivi să fie accesați iar Guvernul Grindeanu și-a asumat, printre altele, și această misiune”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *