News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Frontiera română a fost tranzitată de peste 722.500 de persoane în ultima săptămână Frontiera română a fost tranzitată de peste 722.500 de persoane în ultima săptămână
Please follow and like us:
Pin Share

În această săptămână (11-15.11.2019), prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalităţile aproximativ 722.500 cetăţeni români şi străini, dintre care 343.000 pe sensul de intrare şi 379.500 pe cel de ieşire din ţară şi aproximativ 207.400 mijloace de transport (98.200 pe sensul de intrare şi aproximativ 109.200 pe sensul de ieşire din ţară).

În prezent traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiţii normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de aşteptare. Menţionăm că, este folosită la maxim capacitatea permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, sens în care continuăm să recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional în vederea evitării suprasolicitării doar a unora dintre acestea.

De asemenea, menţionăm că, la graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 08.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, astfel:
– pe raza judeţului Bihor – P.T.F Roşiori, P.T.F. Cheresig şi P.T.F. Voivozi;
– pe raza judeţului Arad – P.T.F. Iermata Neagră, P.T.F. Grăniceri, P.T.F. Variaşu Mic şi P.T.F. Nădlac III;
– pe raza judeţului Satu Mare – P.T.F. Bercu, P.T.F. Peleş şi P.T.F. Horea.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

În ceea ce priveşte situaţia infracţională, în perioada de referinţă, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 253 de fapte ilegale, din care 135 infracţiuni şi 118 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini.

Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de contrabanda cu bunuri şi frauda vamală, de infracţiunile de fals şi uz de fals, precum şi de natură economico-financiară. În urma sancţiunilor contravenţionale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 73.100 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 3.347.582 lei.

În aceste zile, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au dispus măsura nepermiterii intrării în ţară faţă de 84 de cetăţeni străini, deoarece nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, în sensul că nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 61 cetăţeni români din diferite motive legale.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *