News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Gala Voluntarilor 2011 si-a desemnat castigatorii luni, 12 decembrie 2011, la Hotelul Howard Johnson din Bucuresti si a marcat finalul evenimentelor organizate in Romania sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV), dar si Ziua Internaţionala a Voluntarilor, celebrata in fiecare an in data de 5 decembrie. Prezentatorii evenimentului, Irina Pacurariu (TVR) si Mihai Sturzu (HiQ), alaturi de membrii juriului, ambasadori ai Anului European al Voluntariatului, finalisti si organizatori au creat un excelent prilej de a spune „MULTUMESC!” intr-un cadru festiv voluntarilor care fac lumea mai frumoasa prin gestul lor unic de a darui.

Printre personalitatile care au inmanat premiile castigatorilor s-au numarat ambasadorii Anului European al Voluntariatului Raed Arafat – Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii si respectiv Damian Draghici – Artist si umanitarist, cat si Mona Nicolici – Head of Community Relations and Social Affairs Petrom, Doina Melinte – Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret si Iulia Deutsch – Director-adjunct al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Alte personalitati prezente au fost Margareta Paslaru, Zoli Toth si Valeria Racila van Groningen – la randul lor ambasadori ai Anului European al Voluntariatului.

Peste 200 de nominalizari au fost inscrise in concurs la cele 22 de secţiuni, de catre organizaţii neguvernamentale si instituţii publice care lucrează cu voluntari. Juriul a decis sa nu acorde premiile pentru sectiunile „Voluntarul anului in domeniul sprijin reciproc intre membri” si „Proiectul de voluntariat al anului in domeniul sprijin reciproc intre membri”

Sebastian Popescu, student in cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, Facultatea de Medicina Dentara, a fost nominalizat pentru aceasta Gala de catre Centrul Judetean de Voluntariat Arad la categoria Protectia Mediului si Animalelor. Pentru intreaga activitate de voluntariat, care a insumat peste 25 de actiuni civice, nu doar in domeniul protectiei mediului, acesta a primit distinctia „Voluntarul Anului 2011 in Romania pentru Protectia Mediului si Animalelor”, premiu inmanant de catre doamna Mona Nicolici.

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului în Uniunea Europeana şi urmăreşte crearea unui mediu favorabil voluntariatului în Uniunea Europeană şi în statele membre printr-o serie de activităţi la nivel european şi naţional. Pentru informaţii despre activităţile la nivel european dedicate AEV vizitaţi www.europa.eu/volunteering. Pentru informaţii despre Planul national de actiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania vizitaţi www.voluntariat.ro/despre_aev.htm.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *