News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Grupul de luptă al NATO în România, la capabilitatea iniţială Grupul de luptă al NATO în România, la capabilitatea iniţială
Please follow and like us:
Pin Share

Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT) a finalizat operaţiunile necesare declarării capacităţii operaţionale iniţiale (IOC) a Grupului de luptă al NATO care va fi constituit în România, în cadrul măsurilor aliate de întărire a vigilenţei pe Flancul estic – enhanced Vigilance Activities (eVA).

Capacitatea operaţională iniţială realizată de SMFT este fundamentată pe baza autorităţii pe care comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR) o are pentru a coordona toate activităţile aliate de întărire a vigilenţei la nivelul NATO, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), transmis marţi AGERPRES.

Potrivit MApN, măsurile de creştere a vigilenţei (eVA) implementate de NATO reprezintă „un mesaj decisiv al coeziunii şi determinării alianţei”.

„Aceste măsuri defensive au rolul de a creşte gradul de pregătire şi prevenire a oricăror tipuri de agresiuni la adresa Alianţei şi de a demonstra cu claritate angajamentul ferm al NATO pentru apărarea tuturor aliaţilor”, se subliniază în comunicatul MApN. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *