News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Coaliția de guvernare analizează intenția Guvernului de a prelua la bugetul de stat, în anul 2012, fonduri de 1,835 de miliarde de lei (peste 420 de milioane de euro), bani care până acum erau transferați automat la bugetele locale ale primăriilor și consiliilor județene. O Ordonanță de Urgență plecată de la Ministerul Finanțelor Publice, stabileşte diminuarea cotelor defalcate din impozitul pe venit, transferate de la bugetul de stat la bugetele locale, cu 5,5 puncte procentuale, adică de la 77% la 71,5%.
Astfel, în anul 2012, bugetele locale vor pierde, în favoarea bugetului de stat, suma de 835 de milioane de lei, prin reducerea cotelor defalcate din impozitul pe venit, acești bani reprezentând cota din impozitul pe veniturile din pensii care nu mai intră în baza de defalcare.
De asemenea, bugetele locale vor mai pierde încă 1 miliard de lei, prin modificarea cotelor din impozitul pe venit. În schimb, bugetul de stat va aloca 1 miliard de lei la cu destinație precisă pentru pentru finanţarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, care în anul 2011
erau suportate de primării.

Watch live streaming video from newsarad at livestream.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *