News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

HOTII DE BICICLETE AU AFINITATI PENTRU CULORILE NEGRU SI ALBASTRU HOTII DE BICICLETE AU AFINITATI PENTRU CULORILE NEGRU SI ALBASTRU
Please follow and like us:
Pin Share

92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată, reiese din “Marele studiu al bicicletelor furate”, realizat de compania Otto Broker, unul dintre cei mai mari și inovativi brokeri de asigurări independenți din piața locală de asigurări, cu sprijinul agenției Promocrat și al bloggerilor specializați în ciclism.

Studiul, desfășurat în perioada 6-20 mai, arată că la mai mult de jumătate (50,4%) din cei aproape 1000 de respondenți li s-a furat bicicleta cel puțin o dată. Deși marea majoritate a păgubiților au raportat furtul bicicletei la Poliție, pe Facebook și pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat să nu facă nimic. Asta în condițiile în care aproape jumătate din bicletele furate aveau o valore cuprinsă între 500 și 2000 de ron.

Opțiunile pentru protejarea bicicletei rămân împărțite în continuare între antifurt (54,3%) și asigurare (37%), în timp ce marea majoritate a bicicliștilor participanți la studiu (72,9%) sunt de acord că, în România, nu se adoptă toate măsurile necesare pentru a combate furturile de biciclete.

Șansa de a rămâne fară bicicletă crește dacă aceasta are culoarea negră sau albastră și dacă bicicleta este utilizată frecvent sau zilnic, iar Bucureștiul rămâne în topul preferințelor pentru hoții de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piața Romană , Universitate, Militari și Pantelimon.

Un aspect interesant relevat de studiu a fost și acela că cele mai multe biciclete sunt furate din scările de bloc (39,5%), spațiul public (26,7%), din curți (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primăvara (31,7%) și vara (47,9 %).

Chiar dacă este zi, sau bicicleta prezintă un sistem antifurt, acest aspect nu i-a împiedicat pe hoți să fure: peste 57% dintre furturi au loc în timpul  zilei, iar în 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt.

Pentru a veni în sprijinul comunităților de bicicliști, Otto Broker de Asigurare SRL a lansat, în toamna anului trecut, Otto Velo, prima poliță de asigurare pentru biciclete, în cadrul unui parteneriat strategic încheiat cu Grawe România Asigurare SA.

Produsul, o premieră pentru piața locală de asigurări, reprezintă un pachet unic de servicii, care acoperă două riscuri majore – furtul și tâlhăria – la care sunt expuși preponderent, proprietarii de biciclete.

Mai multe detalii pot fi obținute de către cei interesați accesând web siteul: www.ottovelo.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *