News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ilie_pp

Cu câteva zile în urmă, Gheorghe Falcă a făcut referire la un proiect al unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, care ar fi condus, în interpretarea sa, la concedieri masive în administraţia locală. Gheorghe Falcă a anunţat că va fi nevoit să dispună concedieri masive în aparatul Primăriei. OUG a fost publicată în Monitorul Oficial la sfârşitul săptămânii trecute şi are un cu totul alt sens decât cel prezentat de Gheorghe Falcă!

„OUG urmăreşte crearea condiţiilor pentru a se face angajări în anumite domenii, cum ar fi sănătatea şi educaţia. Nicio primărie nu trebuie să facă disponibilizări, dar se impune păstrarea numărului de angajaţi în anumite limite. OUG prevede la art. 1 alin (2) pct. a că nu se vor desfiinţa posturile vacante rezultate ca diferenţă dintre numărul din anexa 1 şi numărul posturilor ocupate conform Ordonanţei de Urgenţă 63/2010. Ieşirea publică a lui Gheorghe Falcă denotă fie lipsă de profesionalism, fie iresponsabilitate şi demagogie, fie cel mai probabil toate la un loc. Este regretabil faptul că Gheorghe Falcă a încercat să discrediteze Guvernul USL prin dezinformări care au produs panică în rândul funcţionarilor din primării. Trebuie remarcat faptul că Gheorghe Falcă este singurul primar care a interpretat tendenţios proiectul OUG promovat de Guvernul Ponta, din considerente politicianiste. Pentru corectitudinea comunicării cu mass-media şi cu arădenii, îi solicităm public lui Gheorghe Falcă să pună de fiecare dată la dispoziţia opiniei publice copii după actele la care face referire. Putem astfel evita interpretări voit distorsionate”, a spus Ilie Cheşa, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Municipale PSD Arad.

PSD Arad atrage atenţia asupra faptului că OUG promovat de Guvernul Ponta creează locuri de muncă la nivelul Aradului, nu le desfiinţează. În acest sens, Spitalul Judeţean Arad angajează în aceste zile 55 de persoane!

„Este o ipocrizie faptul că Gheorghe Falcă le plânge de milă celor care ar fi în pericol să-şi piardă locurile de muncă din administraţia locală. Le amintesc arădenilor că în cartea Societatea Vie, Gheorghe Falcă susţinea de fapt necesitatea unor disponibilizări masive la nivelul funcţionarilor publici. Este încă o dovadă a duplicităţii şi dublului limbaj de care se foloseşte Gheorghe Falcă”, a spus Ilie Cheşa.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *