News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

În timp ce protestele pe legea grațierii sunt în toi, la Arad moare un deținut În timp ce protestele pe legea grațierii sunt în toi, la Arad moare un deținut
Please follow and like us:
Pin Share

Un tânăr deţinut în vârstă de 25 de ani, condamnat pentru tâlhărie la 6 ani şi jumătate de închisoare, a decedat duminică seară în Penitenciarul din Arad, informează Ionel Iovescu, purtător de cuvânt al instituţiei.

 Potrivit sursei citate, tânărul era din judeţul Vaslui, el fiind condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare, acuzat fiind de tâlhărie. El a ajuns la Penitenciarul Arad, fiind transferat la finele anului trecut, mai exact în data de 28 decembrie, de la Penitenciarul Iaşi.
‘Incidentul a avut loc duminică seara, nici personalul medical al închisorii şi nici echipajul SMURD deplasat la faţa locului nereuşind să îl resusciteze pe condamnat. Tânărul în cauză a acuzat în urmă cu câteva zile o stare generală proastă, motiv pentru care s-a luat hotărârea ca acesta să fie transferat din celula lui pe secţia de infirmerie. Medicii de la închisoare urmau să meargă luni dimineaţa cu el la Spitalul Judeţean Arad pentru a i se face investigaţii medicale amănunţite. Dar tânărul nu a mai ajuns să îşi facă analizele, el murind duminică seara’, a declarat, pentru AGRERPRES, Ionel Iovescu.
Decesul tânărului a fost anunţat supraveghetorilor de un alt condamnat aflat pe secţia de infirmerie.

‘În prima fază au intervenit asistenţii medicali ai Penitenciarului. S-a sunat şi la 112, un echipaj SMURD sosind în câteva minute la faţa locului, medicii SMURD demarând manevrele de resuscitare, împreună cu personalul medical al Penitenciarului. Însă, în ciuda eforturilor conjugate ale acestora, tânărul deţinut nu a mai putut fi salvat. Conform diagnosticului pus de medici, tânărul ar fi decedat în urma unu stop cardio- respirator ireversibil’, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

Potrivit sursei citate, în această cauză a fost demarată o anchetă. Tânărul de 25 de ani nu era în evidenţe cu probleme cardiace, iar pe corpul lui nu au fost constatate semne de violenţă.

Trupul tânărului deţinut decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, procedură care va stabili exact cauzele decesului.

Acesta este al treilea caz de deces al unui deţinut survenit în Penitenciarul Arad în ultimele luni. În luna septembrie, un deţinut de 48 de ani a decedat în urma problemelor de sănătate, iar în noiembrie un alt deţinut de numai 24 de ani s-a spânzurat.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *