News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Încă 5 state pe lista zonei verzi, fără carantină de coronavirus Încă 5 state pe lista zonei verzi, fără carantină de coronavirus
Please follow and like us:
Pin Share

Încă cinci state – Italia, Finlanda, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană) – au fost adăugate pe lista ţărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/ izolare (zonă verde).

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat luni de premierul Ludovic Orban, a adoptat Hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde).

Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, au fost adăugate încă cinci state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană).

Zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/ izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată de carantina coronavirus intră în vigoare la data 23 iunie şi poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde s-a ţinut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puţin de cinci cazuri la 1 milion de locuitori.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *