News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad au anunţat, miercuri, că în judeţul Arad a fost confirmat primul caz de gripă porcină din acest an. „Institutul Cantacuzino a confirmat primul caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, de import Italia, la o femeie de 39 ani, a cărei stare evoluează favorabil”, a declarat Dana Negru, director în cadrul DSP Arad.
Potrivit datelor oferite de DSP Arad, medicii de familie aveau pe stoc la începutul celei de-a treia săptămâni din acest an 295 de doze de vaccin antigripal. În perioada amintită mai sus au fost vaccinate antigripal 57 de persoane.
Ce trebuie să faceţi pentru a preveni contaminarea cu gripa porcină:
– Acoperiţi-vă nasul şi gura cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului. Nu împrumutaţi batistele personale.
– Nu duceţi mâna la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun;
– Evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile;
– Evitaţi contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.);
-Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei trebuie izolate de restul familiei. Acestea trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.
Dacă aveţi febră şi semne de infecţie respiratorie (tuse, dureri de cap, greutate la respiraţie, dureri musculare),prezentaţi-vă de urgenţă la medicul de familie, iar în lipsa acestuia la un spital de boli infecţioase.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *