News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ioan Cristina, preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, a luat act cu surprindere de declaraţia primarului Gheorghe Falcă în cazul scandalului de la SC TOP SA Arad, unde directorul adjunct, Daniela Sabău, a sesizat printr-o scrisoare adresată Consiliului Local Municipal nereguli legate de colectarea taxei forfetare. Primarul Falcă a declarat miercuri că Daniela Sabău ar trebui să demisioneze de la societate. „Eu cred că domnul Falcă s-a grăbit cu declaraţiile, fără să ştie ce se întâmplă, cu adevărat, la SC TOP SA. Doamna Sabău a sesizat nişte nereguli acolo. Este vorba de bani negri, din taxa forfetară care nu este colectată aşa cum ar trebui, ci mai mult ca sigur că în interes personal, de partid şi de grup. La SC TOP SA, mulţi angajaţi au venit pe filiera PDL şi, de aceea, nu m-ar mira ca sumele respective să se constituie în bani negri pentru partid. Dar, în loc să verifice aceste acuzaţii, incredibil, Gheorghe Falcă cere demisia celei care a sesizat neregulile”, a declarat Ioan Cristina.

Acesta aminteşte că directorul SC TOP SA, Stelian Nistor, este secretar general adjunct al Organizaţiei Municipale PDL Arad şi, probabil, nu este străin de ceea ce se întâmplă în pieţe. „Este evident faptul că directorul Stelian Nistor a încercat din răsputeri să o împiedice pe Daniela Sabău să facă verificări asupra colectării taxelor forfetare, verificări care atunci când au fost făcute au demonstrat că profitul din aceste taxe ar fi putut fi mult mai mare. În realitate, se luau însă bani negri, pentru clientela de partid”, a spus Ioan Cristina.

Liderului PNL a declarat, de asemenea, că i se pare suspect faptul că scrisoarea adresată CLM de Daniela Sabău în data de 5 decembrie n-a ajuns nici după două zile în mapele consilierilor locali iar primarul Gheorghe Falcă a aflat din presă despre scandalul de la SC TOP SA. „După părerea mea, cineva a încercat să-i ascundă domnului primar realitatea şi a avut grijă ca scrisoarea să nu-i parvină nici lui şi nici consilierilor locali. Acum, că lucrurile s-au lămurit, aşteptăm o poziţie tranşantă a domniei sale şi a Consiliului Local Municipal în ceea ce priveşte situaţia de la SC TOP SA, chiar dacă acest lucru înseamnă mai puţini bani negri pentru partid”, a mai declarat Ioan Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *