News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

IONEL CIUPE SI-A DONAT ZIUA DE NASTERE PENTRU DOUA FETE CU TALENT LA PICTURA IONEL CIUPE SI-A DONAT ZIUA DE NASTERE PENTRU DOUA FETE CU TALENT LA PICTURA
Please follow and like us:
Pin Share

Alde Arad a organizat astăzi o conferință de presă cu un subiect inedit. Mai exact, tema conferinței de presă a fost despre un proiect de susținere a două adolescente extrem de talentate la pictură care au primit astăzi un cadou din partea prietenilor domnului Președinte, Ionel Ciupe.

Ionel CIUPE: Astăzi este ziua mea de naștere și am primit o sugestie de la cei din organizația de tineret ALDE, aceea de a-mi dona ziua de naștere. Concret, mi-am sunat prietenii apropiați și i-am rugat să nu îmi facă niciun fel de cadou ci să doneze bani pentru o cauză nobilă, pentru două fete tinere și talentate la pictură din județul Arad. Fetele învață la liceul din Săvârșin, județul Arad.
Și eu când aveam vârsta fetelor am trecut prin aceeași situație, mama mea fiind nevoită să se descurce singură pentru a ne întreține la școală pe mine și pe fratele meu mai mic. Ce este deosebit la modul în care cele două tinere, Narcisa și Cristina, pictează este faptul că lucrează împreună la același tablou. Singurele picturi individuale sunt cele pe sticlă, de obicei icoane de mici dimensiuni.
Îmi doresc să se alăture acestui proiect caritabil cât mai multe persoane, dar și instituții publice pentru ca aceste două fete minunate, de 15 și 16 ani, să aibă o șansă de a-și demonstra și șlefui talentul. Creațiile lor pot fi, peste ani, ocazii de promovare a Aradului în țară și în străinătate. Nu putem să rămânem indiferenți în fața copiilor talentați pe care îi avem. Trebuie să-i susținem pentru că ei sunt cei care vor construi viitorul de mâine.

Narcisa: Am început să pictăm de prin clasa I. Pictăm amândouă la același tablou, așa ne-am obișnuit de mici. Una desenează și cealaltă pictează. Ne-am bucurat foarte tare când cineva din partea domnului Ionel Ciupe ne-a contactat ca să ne ajute să putem picta mai mult și chiar să ne ajute să ajungem la Liceul de Arte din Arad.

Cristina: Ne simțim foarte bine când pictăm și ori de câte ori avem posibilitatea ne refugiem împreună în pictură. Ne-am bucura tare mult să avem posibilitatea de a învăța de la profesioniști cum să pictăm. Până acum am făcut-o intuitiv.

Ligia (mama): Fetele moștenesc talentul de la mine, de când erau mici mă imitau, eu pictam și ele voiau să facă ce făceam și eu. De asemenea, și tatăl fetelor a fost tâmplar, deci avea talent de artist, însă din păcate a decedat anul acesta din cauza cancerului. Fac tot efortul pentru ele, dacă eu nu am ajuns să îmi pun în valoare talentul sper ca măcar ele să reușească, ele sunt tot ceea ce mi-a mai rămas. Din păcate îmi revin destul de greu după moartea soțului, dar încerc să mă adun pentru a avea grijă de fete.

Ionel CIUPE: Sunt multe talente care se irosesc și e păcat să se întâmple acest lucru. Pe lângă acest gest, de a-mi dona ziua de naștere, mâine voi merge la Liceul de Artă Sabin Drăgoi din Arad ca să discut cu conducerea instituției de învățământ pentru că fetele merită să fie transferate aici, să beneficieze de coordonarea unor profesioniști. Fetele merită susținerea noastră.

Orice persoană care dorește să le sprijine pe Narcisa și pe Cristina pot face donații în contul RO30RZBR0000060018415982, pe numele Cioară Ligia (mama fetelor) deschis la Raiffeisen Bank.

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *