News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Miercuri, 11 ianuarie a.c, jandarmii arădeni, împreună cu reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război Arad, alături de rude și prieteni, l-au sărbătorit pe veteranul de război lt. (r) PANTEA CRĂCIUN, care a împlinit 102 ani.
Pantea Crăciun s-a născut la 11 ianuarie 1910, în localitatea Calacea, județul Bihor iar în prezent locuiește în municipiul Arad.
La data de 5 aprilie 1932 a fost încorporat în randul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în anul 1933 când a fost lăsat la vatră, cu gradul de sergent. La 11 octombrie 1943 a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română. La data de 26 aprilie 1944 a căzut prizonier și a fost ținut în lagăr, departe de cei dragi, timp de șapte ani. S-a întors din prizonierat la 21 aprilie 1951.
La împlinirea celor 102 ani de viață, jandarmii arădeni, alături de toți care i-au fost alături la acest moment aniversar, i-au adus în dar un tort, i-au oferit o diplomă aniversară și au închinat un pahar de șampanie în cinstea veteranului jandarm.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *