News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Klaus Johannis este reclamat de un aradean in primul dosar ca presedinte Klaus Johannis este reclamat de un aradean in primul dosar ca presedinte
Please follow and like us:
Pin Share

Numele preşedintelui Klaus Iohannis apare într-un dosar civil de răspundere delictuală, la nici o lună de la preluarea mandatului de la Cotroceni. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Arad, în prima zi de lucru a magistraţilor din acest an.

Primul dosar în care „Statul Român reprezentat prin Președintele României Klaus Werner Iohannis” este chemat în judecată a fost înregistrat zilele trecute la Judecătoria Arad. Dosarul are ca obiect o „acțiune în răspundere delictuală” și este deschis de un procesoman de profesie, Gheorghe Laiu, un om fără adăpost din Arad, care i-a terorizat în ultimii ani pe polițiștii, judecătorii și jandarmii din Arad cu acțiunile sale, scrie renasterea.ro, potrivit rtv.net.

Condamnat în trecut la un an și opt luni de închisoare penru că ar fi bătut un polițist, Ghaorghe Laiu a devenit celebru în Arad după eliberarea din penitenciar, în 2009, când a început să depună o serie de sesizări în care reclamă faptul că fosta soție l-a scos din casă și locuiește pe străzi, deși ar fi avut dreptul să locuiască în apartament.

Laiu a reclamat tot ce i-a venit în minte, de la primarul Aradului, până la Avocatul Poporului, Direcția Generală Anticorupție, Parlamentul României, procurorul general, Tiberiu Nițu, președintele Traian Băsescu, Victor Ponta, Mihai Răzvan Ungureanu, Radu Stroe şi Robert Cazanciuc.

În dosarul în care apare numele lui Klaus Iohannis, procesomanul reclamă aceleași lucruri pe care i le-a sesizat și președintelui Traian Băsescu: atingere adusă onoarei și demnități și neglijență în serviciu.

Mai concret, Laiu reclamă, printre altele, faptul că a fost alungat din locuință, că i s-a blocat pensia și că i se refuză tratamentul în Spitalul de Urgență din Arad.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, judecătorii arădeni nu au atribuit încă o dată la care să fie judecat primul termen din acest dosar, procesul fiind înregistrat recent.

Surse judiciare au declarat, însă, că la primul termen va fi analizat dosarul, iar cel mai probabil soluția va fi ca în majoritatea proceselor deschise de Gheorghe Laiu: anularea cererii. Potrivit acelorași surse, tot la primul termen se va stabili că președintele României nu poate avea calitate în acest dosar, președintele neputând reprezenta Statul Român în instanță, mai informează rtv.net. (psnews.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *