News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

inaugurare_pancota

După patru ani de la inaugurarea lucrărilor, astăzi la Pâncota am dezvelit noua clădire a Primăriei oraşului.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, alături de vicepreşedinţii Adrian Ţolea şi Remus Guţu, a participat la inaugurarea noului sediu administrativ al oraşului Pâncota.

Primăria Oraşului Pâncota s-a mutat din sediul pe care l-a ocupat în ultimele 7 decenii în clădirea în care a funcţionat pe rând, Cooperativa meşteşugărească, iar ulterior, Poşta. Investiția în restaurarea acestui imobil a costat aproximativ 2, 2 milioane de lei deoarece, susţine primarul Iosif Retter „fiind declarată monument istoric, a trebuit să respectăm vechea structură și să refacem totul conform arhitecturii inițiale.”

Fondurile provin din bugetul propriu, dar şi din banii Consiliului Judeţean Arad. Noul sediu cuprinde  92 de camere, o curte interioară frumos amenajată, grupuri sanitare  şi mobilier nou. Lucările de renovare au început în anul 2009, fiind coordonate de ex-viceprimarul şi city managerul oraşului, adică manajerul oraşului,  Monel Pâncotan.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, locale, dar şi cetăţeni ai oraşului. „Am făcut un buget din venituri proprii, dar am fost şi la Consiliul Judeţean Arad, unde am găsit deschisă uşa preşedintelui Nicolae Ioţcu. Am primit 10 miliarde lei vechi, bani care au contat foarte mult în finalizarea investiţiei. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi ne-au sprijinit în toţi aceşti ani”, a declarat primarul Iosif Retter.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a felicitat administraţia oraşului Pâncota, atât pentru acest nou obiectiv finalizat, cât şi pentru activitatea depusă în slujba pâncotanilor din anul 2000 şi până în prezent. „Dincolo de bucuria pe care v-o face domnul primar şi domnul viceprimar, prin finalizarea acestui sediu administrativ, şi judeţul Arad este fericit că o administraţie reuşeşte să se mute într-o clădire nouă, impunătoare, cu o istorie zbuciumată. Oraşul Pâncota face parte din zona Podgoriei Aradului, o zonă în care Consiliul judeţean Arad investeşte multă muncă şi  foarte mulţi bani, atât din bugetul Consiliului Judeţean, cât şi bani atraşi din fonduri europene. Vreau să readuc în atenţia dumneavoastră faptul că astăzi suntem în procedură de reabilitare a Drumului Vinului – reabilitarea infrastructurii rutiere în Podgoria Aradului – şi în plină implementare a Masterplanului de apă  şi canalizare, care cuprinde întreaga Podgorie.  Preconizăm ca în anul 2015 să finalizăm aceste lucrări de anvergură din bani europeni, lucrări care depăşesc valoarea de 30 milioane de euro”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *