News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Fostul deputat PC, Lia Ardelean, salută votul Camerei Deputaţilor referitor la revenirea cuantumului indemnizaţiei acordate mamelor la 85 la sută din ultimul salariu net. „Am fost unul dintre iniţiatorii proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, transformat în lege în octombrie 2008. Între timp, guvernarea PDL a retezat fără noimă drepturile cuvenite mamelor, iar votul de marţi constituie o reparaţie morală şi financiară la adresa demersurilor repetate ale fostei Puteri de constrângeri şi îngrădiri ale drepturilor românilor. După cum a promis la învestitură, Guvernul USL procedează acum la îndreptarea tuturor relelor comise de PDL în guvernarea sa de tristă amintire pentru oameni”, a subliniat Lia Ardelean într-un comunicat de presă.

La vremea respectivă, în discursul rostit în şedinţa de vot final, deputatul Lia Ardelean a apreciat că Legislativul trebuie să fie preocupat şi de viitor. „Fac un apel la dumneavoastră să ne ocupăm şi de această problemă demografică la modul serios, chiar dacă unii colegi spun că sunt importante drumurile şi mai puţin copiii… Drumurile trebuie să le folosească cineva şi dacă nu ne vom gândi să creştem numărul copiilor şi să asigurăm astfel viitorul, vom fi în situaţia în care va fi târziu să venim cu sprijin pentru familii în vederea creşterii copilului. Trebuie să lăsăm deoparte orgoliile acum, în pragul campaniei electorale, mai ales că propunerea este mai veche şi nu are nici o legătură cu campania electorală. Aş mai aduce încă un argument: tinerele mame care au venituri mari nici nu rămân acasă doi ani, ele rămân mai puţin acasă cu copilul, au cariere, au locuri de muncă la care nu vor să renunţe, şi nu rămân acasă decât o perioadă mult mai scurtă. Într-un fel, se va compensa acest sprijin suplimentar către aceste mame prin faptul că ele nu rămân acasă prea mult. Iar dacă mamele rămân acasă cu copiii până la doi ani este foarte bine, educaţia pe care o primesc copiii în sânul familiei este cea mai importantă şi atmosfera în care cresc copiii, nu până la doi ani, aş spune cel puţin până la trei ani”, a arătat atunci Lia Ardelean în plenul Camerei Deputaţilor.

Mai mult, în noiembrie 2010, când PDL a decis tăierea drepturilor mamelor, Lia Ardelean s-a opus categoric intenţiei Guvernului PDL de a diminua de la doi ani la un an perioada de acordare a indemnizaţiei mamelor pentru creşterea copilului şi de reducere a indemnizaţiilor. „La acea vreme, guvernul PDL a dat dovadă încă odată că ia măsuri într-un mod haotic, fără ca măcar să verifice impactul minimal al acestor decizii pripite şi nefundamentate. Executivul PDL nu a făcut altceva decât să trimită mamele la lucru, şi în acelaşi timp, femeile care le ocupă temporar locurile de muncă s-au trezit în şomaj, nenorocind astfel două familii şi neeconomisind practic mai nimic la buget”, a precizat Lia Ardelean.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *