News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat joi, 1 martie, contractul de finanţare pentru proiectul Dezvoltarea turismului cultural în Regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bisericii şi Mănăstirii Maria Radna., finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional.

Proiectul are o durată de implementare de 40 de luni şi o valoare totală de 47.145.581,73 lei, din care 34.489.250,18 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Obiectivele sale sun sunt consolidarea şi valorificarea substanţei istorice a Ansamblului format din 4 monumente istorice Maria Radna, clasificate ca monumente istorice, ce vor intra în circuitul turistic din 2015 şi îmbunătăţirea infrastructurii de orientare, acces şi primire a turiştilor în judeţul Arad şi în localitatea Lipova din Regiunea Vest, respectiv încurajarea altor investiţii conexe în Lipova.

„Ca urmare a acestor acţiuni, avem în vedere dublarea numărului de turişti în zona Lipova şi în localităţile vecine, până în anul 2015, precum şi creşterea duratei medii de înnoptare cu minimum o noapte. Modernizarea infrastructurii va permite astfel, ca în zonă să se poată desfăşura activităţi turistice pe tot parcursul anului, faţă de 6 luni cât ţine sezonul turistic în prezent”, a declarat ministrul.

„Semnarea acestui proiect este o reuşită pentru Consiliul Judeţean Arad şi se înscrie în politica desfăşurată de noi, aceea de a promova judeţul Arad, atât la nivel naţional cât şi în Europa. Înca de la venirea mea la conducerea acestei instituţii, turismul a fost unul dintre domeniile în care ne-am implicat. Judeţul Arad are în momentul de faţă o strategie pe baza căreia proiecte de genul acesta vor putea fi promovate pe termen scurt şi mediu”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedinte Consiliu Judeţean Arad.

„Pentru judeţul nostru, de altfel pentru întreaga regiune de vest, este un proiect de maximă importanţă turistică, dar în acelaşi timp şi istorică. Turismul ecumenic este un segment prea puţin exploatat în zona de vest a ţării. Dar, de asemenea, reprezintă un potenţial care poate promova Lipova, care poate promova Aradul. Mănăstirea Maria Radna poate fi, dacă vreţiun termen laic, un brand turistic care să atragă nu numai componenta ecumenică, ci poate «lega» întreaga zonă turistică: Băile Lipova, Bazarul turcesc, Cetatea Şoimoş, dar şi Mănăstirea Bizere de la Frumuşeni sau, prin extensie, Cetatea Aradului, Drumul Vinului şi chiar Moneasa”, afirmă prefectul Călin Bibarţ.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *