News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Maestrul Orchestrei Radio din Hamburg este invitatul unui concert cameral al Filarmonicii din Arad Maestrul Orchestrei Radio din Hamburg este invitatul unui concert cameral al Filarmonicii din Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Pentru o seară de audiţie nonconvenţională, Filarmonica le propune celor care iubesc muzica de cameră un recital cu un program divers şi atractiv.

Barocul, clasicismul, impresionismul, dar şi muzica lui Astor Piazzolla  sunt zonele stilistice asimilate în programul la ora 19.00 al serii de 14 iunie 2016, din Sala Cercului Militar, în care se regăsesc ca repere celebra Sonată pentru vioară şi pian Trilul diavolului de Giuseppe Tartini, ce are în spate o binecunoscută şi misterioasă legendă, dramatica Sonata în la minor, nr. 4 op. 23 de Ludwig van Beethoven, Sonata pentru vioară şi pian de Claude Debussy, plină de culoare şi de farmec, dar şi două dintre titlurile de carieră ale aceluia care a revoluţionat tangoul argentinian (Astor Piazzolla), creând un Tango Nuevo cu tente contrapunctice, jazzistice, cu expresii complexe, intense şi misterioasse: Adios Nonino şi Francanapa.

Protagoniştii sunt violonistul Florin Paul, concert maestrul Orchestrei Radio din Hamburg şi pianistul Filarmonicii, Sorin Dogariu.  Ei sunt aceia care vă lansează invitaţia la un recital eveniment, cu o muzică pe placul tuturor, într-o seară de iunie, aproape de finalul de stagiune.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *