News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mama ministrului Sportului susține refacerea Ungariei Mari Mama ministrului Sportului susține refacerea Ungariei Mari
Please follow and like us:
Pin Share

Margit Novak, mama ministrului Tineretului și Sportului Eduard Novak, a distribuit mai multe postări, pe Facebook, prin care susține alipirea Transilvaniei la Ungaria. Margit Novak a distribuit și o postare-atac la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, al cărei text a fost regăsit în cadrul unei petiții pentru Ținutul Secuiesc, semnată de mai mulți maghiari, informează Evenimentul Zilei.

În cadrul unei postări distribuite pe data de 30 aprilie 2020, Margit Novak susține că șeful statului poate trăi în România, în prezent, pentru că regele András al Ungariei a oferit autonomie strămoșilor nemți aflați în Transilvania. „Bună ziua, domnule Klaus Werner! Trăiești în România, astăzi, pentru că în 1224, regele András al Ungariei a dat autonomie strămoșilor săi germani din Transilvania!”, arată textul redactat de un anume Gere László, postare care a fost preluată de Margit Novak, mama ministrului Eduard Novak, pe contul ei de Facebook.

Textul continuă cu atacuri la adresa șefului statului și invită maghiarii să semneze o petiție pe site-ul Irdala.hu (în română, semnează.hu – n.r.), prin care să sprijine necondiționat autonomia Ținutului Secuiesc și inițiativele secesioniste maghiare privind teritorii din România.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *