News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Manipulare și nesimțire românească: Vrancea are 20 de teste în ultimele 3 zile, Arad 1300 teste Manipulare și nesimțire românească: Vrancea are 20 de teste în ultimele 3 zile, Arad 1300 teste
Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Sănătății a publicat toate datele legate de testarea pe județe pentru depistarea infecției cu coronavirus, precum și incidența în fiecare localitate. Informațiile vor fi de acum actualizate zilnic.

Din datele centralizate se poate observa, de exemplu, că miercuri, 3 martie, cele mai multe teste s-au făcut în București (3818) și Timiș (1325), iar cele mai puține în Vrancea (13). În aceeași zi, cele mai multe teste rapide s-au făcut în București (848) și Timiș (361), iar cele mai puține în Covasna (1), Giurgiu (1).

Pe 2 martie, cele mai multe teste s-au făcut tot în București (3854) și Timiș (1637), iar cele mai puține tot în Vrancea (doar 4). Cât despre testele rapide, cele mai multe au fost efectuate în București (894) și Timiș (249). Au fost județe – Vrancea, Tulcea, Teleorman, Giurgiu, Buzău, Brăila – în care nu s-a făcut nici măcar un astfel de test.

Pe 1 martie, cele mai multe teste COVID au fost prelucrate tot în București (4109) și Timiș (2000), iar cele mai puține tot în Vrancea (doar 3). În aceeași zi, cele mai multe teste rapide s-au făcut în București (1320) și Timiș (502). Din nou, în mai multe județe nu s-a făcut niciun test rapid: Vrancea, Teleorman, Giurgiu.

Informațiile sunt publicate în contextul în care mai mulți primari s-au plâns că modul de calcul al ratei de infectare, în baza căreia se elimină și reintroduc restricțiile, nu e just stabilită, căci dezavantajează zonele în care chiar se fac testări.

Județul Arad are 1316 teste în ultimele trei zile, statisticile pot fi găsite pe https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid

psnews.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *